Öltözködési tippek

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?

  • 2018-07-04

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?Nyáron végre még több lehetőségünk van szoknyát hordani. Van, akinek ez öröm, másoknak frusztrációt okoz, de egy biztos: minden testalkat típushoz létezik olyan szoknya fazon, amelyik kellőképpen kiemeli a jó adottságokat, elrejti a rejtenivaló vonalakat és nőiesebbé teszi az alakot. Következzen egy olyan lista, amely abban a kérdésben próbál segíteni és átlátható tanácsokat adni, melyik testalkathoz milyen szoknya illik. Ha szeretnéd először meghatározni, melyik női testalkat típusba passzolsz leginkább, olvasd el az erről szóló cikkem: Női testalkat típusok 

Kövess Instagramon, hogy ingyenes stílustanácsadást nyerhess!

Körte alkat

Mivel tested alsó fele a leghangsúlyosabb (nagyobb a feneked, szélesebb a csípőd a válladnál, combjaid vastagabbak), számodra a legfontosabb, hogy a felsőtestedre, dekoltázsodra tereld a figyelmet, széles csípődet pedig slankítsd. Jól állnak Neked azok a szoknyák, amelyek A-vonalban haladnak a csípődtől kifelé, és kb a térd közepén, vastag lábak esetén pont a térd alatt végződnek. Ha nagyon széles a csípőd és vastagok a combjaid, válassz nehezebb esésű szoknyát. Egyenes szoknyát is viselhetsz, ami a csípőd legszélesebb pontjától lefelé egyenesen halad a térdedig. Az A- vonalú maxiszoknyák is jöhetnek, és nagyon jók az átlapolós, legalább térdig érő szoknyafazonok. A csípő tetején testhez simuló, majd a csípőd legszélesebb pontjától kifelé bővülő A-vonalú szoknyák is megfelelőek. A rakott szoknyáknál vigyázz, hogy a berakások ne pont a csípőd tetején kezdődjenek, hanem inkább a csípő közepén. A hosszanti, vagy átlós csíkozás gyönyörűen keskenyíti a csípőt! Lehetőleg minden szoknyád legyen a csípőrészen egyszerű, sima, zseb nélküli, ráncolástól mentes. Kerüld a rövid, térd fölött végződő szoknyákat, és a rácuppanós ceruzaszoknyákat. A legjobb, ha inkább a felsőrészeid a színesek, mintásak, bár egy jól eltalált szoknyafazonnál megbocsátható, ha mintás, hiszen akkor nem is tűnsz benne körtének 🙂

szoknya körte testalkathoz

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?

szoknya körtéknek

szoknya körtéknek

Fenékformáló nyári stílustippek

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?

Alma alkat

Bár tested középső része teltebb, és inkább a hasadra hízol (miközben melleid lehetnek nagyobbak vagy átlagos méretűek), valószínűleg szép, formás lábakkal rendelkezel, így vétek volna elrejteni őket, tereld ide a figyelmet a hasadról! A legfontosabb, hogy szoknyád hasrésze lapos legyen, itt ne legyen rajta cicoma, vagy rakás, ráncolás, a cipzár is inkább oldalra kerüljön. Lehet A-vonalú a szoknyád, és a hasad alatti részen már lehet rakott, vagy dúsabb a szoknya. A legjobb, ha csípődet kerekítő tulipán fazont viselsz, de az egyenes vonalú darabok is jók. Végződhetnek térd fölött pár centivel, de maximum térd közepéig érjenek. Meglepő lehet, de nyugodtan vehetsz fel magasabb derekú szoknyát, hiszen az pont a melled alatti legkarcsúbb részedre hívja fel a figyelmet. Hasad miatt tilos a rakottszoknya, és a vékony anyagú ceruza fazon sem a legjobb. Fontos: a nehezebb anyagokban mindig jobban el tudod tüntetni a hasad, de az A-vonalú szoknyák lehetnek lágyabb esésűek. Ne viselj bokáig érő szoknyát. Ha nem tudod eldönteni, melyik testalkat típusba tartozol, kattints ide: Stílustanácsadás  Ha nem akarsz, vagy nem tudsz személyesen eljönni hozzám, válaszd az online stílustanácsadás valamelyikét!

szoknya almáknak

szoknya alma testalkathoz

szoknya alma testalkathoz

alma alkat szoknya

alma alkat szoknya

Téglalap alkat

Vállad és derekad szélesebb, feneked pedig inkább laposabb, szintén széles, tehát nincs nagy különbség a mell-derék-csípő méreteid között. Mivel csípőd nem igazán kerek és ívelt, el kell érned azt a hatást, mintha gömbölyűbb lennél ezen a területen. Szép esésű, nehezebb anyagú, A-vonalú, vagy tulipán fazonú szoknyát keress, de ha túl izmosak a lábaid, inkább enyhén lefelé szűkülő szoknyát viselj kívül hordott, alul A-vonalú hosszabb felsővel, blézerrel. A peplumos, lefelé picit szűkülő fazonok is jók lehetnek a csípő kerekítésében. A térdig érő sellő szabású szoknyák is megfelelőek, továbbá a lapszoknyák is jöhetnek. A miniszoknyákat és a szélesebb rakott szoknyákat kerüld el!

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?

Melyik testalkathoz milyen szoknya illik?

szoknya téglalap testalkathoz

szoknya téglalap testalkathoz

Fordított háromszög alkat

Minden stílustanácsadó szeret szoknyákat keresni a fordított háromszög alkatú hölgyeknek! 🙂 Mivel a leghangsúlyosabb testrészed a vállad, felsőtested területe, csípőd pedig keskenyebb/egyenesebb, ezért a szoknyával ki kell egyensúlyozni a különbséget. A rakott és A-vonalú szoknyák nagyon jól állnak rajtad, akárcsak a strukturált szabású hangsúlyos darabok. A strukturált szabású, merevebb A-vonalú, szélesebb szoknyák, vagy tüllből készült darabok nagyszerűen passzolnak alakodhoz. Minden szoknya, ami a csípőn kerekített, jó lehet, és a lágy esésű maxiszoknyák is jól mutatnak rajtad. Bátran hordj rakott szoknyákat, harang szabású darabokat. Az egyenes, vagy teljesen testhezálló ceruzaszoknyákat kerüld inkább.

szoknya fordított háromszög alkatnak

szoknya fordított háromszög alkatnak

fordított háromszög szoknyái

melyik testalkathoz milyen szoknya illik

Homokóra alkat

Alakod szoknyákhoz és nőies szabású ruhákhoz lett teremtve! A legjobb, ha csípőd vonalát megmutató ceruza szoknyákat viselsz, de a különböző A-vonalú megoldások is jók, akár dúsabb verzióban. Mivel derekad keskenyebb, sok szoknyának elállhat a dereka az alakodtól, ezért a magasabb derekú fazonok jobbak lehetnek, de az is megfelelő megoldás, ha találsz egy jó varrónőt, aki picit javít az adott szoknyád szabásán. Nyugodtan vállald be a sellő fazont, vagy a peplumos szabásvonalakat is. Ha azonban teltebb homokóra vagy, a szűk ceruzaszoknya, a cicomás rátétek vagy a miniszoknya nem lesznek előnyösek számodra, de a lefelé enyhén szűkülő fazon még hordható. Legyen a csípőrésze laposabb, levarrt, és csak a csípő alatti részen kezdjen el bővülni a fazon.

melyik testalkathoz milyen szoknya illik

szoknya homokóra testalkathoz

szoknya homokóra testalkathoz

homokóra alkat szoknyahomokóra alkat szoknya

Fiús alkat

Ha inkább fiúsabb testalkattal rendelkezel, nem nagyon jellemeznek nőies görbületek, ívelt derék, kerek csípő, melleid is inkább kicsik, továbbá hízni sem nagyon tudsz, akkor a szoknyák terén igazán szerencsés lehetsz. A legnőiesebb szoknya fazonok gyönyörűen fognak mutatni rajtad, csak az a fontos, hogy testre feszülő, egyszerű és egyenes szabásvonalakat ne hordj. Fontos, hogy minden szoknyád A-vonalú legyen és sok anyagból készüljön, vagy pedig legyen merevebb anyagú és kiálló, derekat hangsúlyozó fazon. A lágyan omló anyagok, a pliszírozás, a rakott szoknyák mind csodásan illenek hozzád.

szoknya oszlop alkatnak

szoknya oszlop alkatnak

melyik testalkathoz milyen szoknya illik

melyik testalkathoz milyen szoknya illik

Ha problémáid vannak az öltözködéssel, vagy nem tudod beazonosítani a testalkatodat, színtípusodat, illetve nem látod át, hogyan kellene öltözködnöd, kattints ide: Stílustanácsadás

Olvasd el ezeket is: 

Női testalkat típusok – melyikbe tartozol? 

Fenékformáló nyári stílustippek

Nagy mellekhez így öltözködj!

A 6 legjobb nyári ruha, amit az irodában tudsz viselni

Tuti összeállítások a legelső randikra

Ha először csak belekóstolnál a stílusos öltözködésbe, vagy az alapokra vagy kíváncsi, a stylist tanácsadás alap csomag lehet jó választás. Amennyiben a ruháidat is szívesen kiszelektálnád velem, válaszd a gardróbrendezés programot. Az egész napos egyéni stílustanácsadás során pedig mindent tartalmaz, amire a későbbiekben szükséged lehet: színtanácsadás, alkati tanácsadás, gardróbrendezés és personal shopping is szerepel benne, így lesz teljes és átfogó ez a 8-9 órás program. Ha nem akarsz, vagy nem tudsz személyesen eljönni hozzám, válaszd az online stílustanácsadás valamelyikét!

Kövess Facebook-on, hogy minden nap újabb stílustippekkel gazdagodj!

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue