Öltözködési tippek

A 6 legjobb nyári ruha, amit az irodában tudsz viselni

  • 2016-05-31

A 6 legjobb nyári ruha, amit az irodában tudsz viselni

A hőmérséklet egyre csak emelkedik, mi pedig egyre jobban izzadunk. Bár az irodákban általában részesülhetünk a légkondi egyszerre áldásos és sokat szidott hatásából, mégis elkerülhetetlen, hogy a lehető leglengébb darabokra cseréljük az átmeneti időszakban hordott ruháinkat. Ráadásul úgy, hogy közben csinosak, „irodafittek” maradjunk, a nagy melegben ne essen csorba a tekintélyünkön, női büszkeségünkön sem – miközben nyilván szeretnénk nőiesek, fiatalosak, istennők lenni (majdnem) minden nap! 🙂

Miket érdemes hát a mindennapjaid részévé tenni az irodában a nagy nyári hőségben is, hogy továbbra is hozd az eddigi kifogástalan munkahelyi stílust?

1.Blézer lenvászonból

Egyértelmű: ha meleg van, vékonyabb, könnyebb anyagokat kell viselnünk. Miért is lenne ez másként a blézerrel: a vastagabb, melegen tartó darabokról válts jól szellőző, pillekönnyű lenvászon kabátkákra.

nyári ruha irodába

2.Fehér rövid ujjú blúz vagy ing

Nyáron bizony nélkülözhetetlenné válik gardróbunkban egy lenge, fehér, inkább rövid ujjakkal bíró blúz, vagy ingblúz. A jó hír, hogy a nyári melegben hordott világos színű szoknyákkal és nadrágokkal sokkal kifinomultabb hatást érhetünk el vele, mint télvíz idején a sötét alsókkal párosítva. A most divatos virágmintás nadrágokkal és szoknyákkal is fantasztikusan mutat, nem is beszélve a vibráló, igazán élénk színű holmikról.

nyári ruha irodába

3.Térdig érő, test vonalát követő ruha 

Mi is lehetne szebb és nőiesebb nyáron, mint egy pasztellszínű, domborulatainkat is sejtető, térdig érő ruha? Természetesen olyan fazont érdemes választanod, amely a testalkatodhoz a legmegfelelőbb (így vastagabb alsótesthez sokszor inkább az A-vonalú szoknyarész a helyes választás), ám általánosságban elmondható, hogy semmiképpen nem érdemes bő „zsákokba” bújtatnod a tested, a derékvonal legyen hangsúlyozott (akár vékony övvel). A térd vonaláig (picivel fölé vagy a térd közepéig, esetleg éppen az alá) érő fazonok tökéletesek minden irodába. Magassarkú cipővel, vagy balerinával is viselhető. Ha nem vagy biztos benne, hogy Neked milyen fazon állna jól, próbáld ki valamelyik stílustanácsadás programot.

nyári ruha irodába

 4.Ingruha

Van már ilyened? Nos, amennyiben még nem rendelkezel ingruhával, ajánlatos beszerezned egyet, mert a nyári melegben igen nagy hasznát fogod venni. Nemcsak szellős és könnyű, de derékon megköthető pántjával, A-vonalú szoknyarészével a legtöbb testalkathoz passzol. Ráadásul hordhatod igazán nőcisen is – magas sarkúval és finomabb ékszerekkel -, de akár sportosabb stílusban – tornacipővel és nagyméretű shopping táskával – is használhatod. Erősebb testalkathoz merevebb anyagból készült ingruhát érdemes választani.

nyári ruha irodába

5. Boka fölött végződő nadrágok

Minél magasabbra szökik a hőmérséklet, szívünk szerint annál rövidebb nadrágokat hordanánk. Bár a munkahelyünkön nem nagyon bújhatunk rövid sortokba, egy boka fölött végződő, levegőző, lenvászon vagy könnyű pamut nadrág ideális megoldás lehet minden nő számára az irodai munkához is. Magas sarkú nyári cipellőkkel gyönyörűen mutat! Érdemes arra figyelni, hogy a cipő hasonló tónusú legyen, mint a nadrág, és inkább világosabb színeket válasszunk, mert a sötétebb árnyalatok rövidíthetik a lábunkat a többszörös felosztottság miatt.

nyári ruha irodába 3

6.Átlapolós nyári ruha

Mi sem egyszerűbb – legyen szó bármilyen testalkat típusról -, mint belebújni egy jó kis áthajtós ruhába, körbetekerni magunkon a pántot, derékon megkötni, majd felvenni egy-két csinos ékszert és felhúzni egy magas sarkú cipőt… Az öltözködés így maximum 5 perc alatt megvan, és biztosak lehetünk benne, hogy aznap nem kell aggódnunk a megjelenésünk miatt, továbbá túlzottan melegünk sem lesz. (Feltéve, ha a megfelelő anyagból készült kedvenc átlapolós ruhácskánk!)

nyári ruha irodába

Ha nem vagy biztos abban, Neked mi áll jól, vagy nem találod a stílusod, egy egyénre szabott stílustanácsadás programmal nagyot léphetsz előre, bizonytalanságaid eltűnhetnek, és végre magabiztossá válhatsz az öltözködésben!