Stílus tanácsok

Pocak eltüntető ruhadarabok

  • 2017-11-09

Pocak eltüntető ruhadarabok

Pocak eltüntető ruhadarabok – hogy soha ne kelljen behúznod a hasad!

Pocak eltüntető ruhadarabok – Ha nem áldott meg az ég lapos hassal, illetve sehogy sem tudod leadni a középső testtájékon megjelent felesleged, akkor a legjobb helyen jársz, mert olyan tippekkel tudok segíteni, amelyeknek köszönhetően végre nem kell kellemetlenül feszengened a ruháidban, nem kell állandóan behúznod a hasad, amikor valaki rád néz és sokkal komfortosabban fogod majd érezni magad a ruháidban. A pocak eltüntető ruhadarabok között sok olyan van, melyet könnyen beszerezhetsz, ráadásul léteznek olyan megoldások erre a problémára, melyekhez nem kell feltétlenül speciális szabásvonalak után kutatnod, hiszen a “nagy tömegnek” szánt cikkekből is össze lehet rakni kiváló párosításokat. Nézzük hát, mit tegyél, ha ha el akarod rejteni a hasad!

A pocak eltüntető ruhadarabok és tippek listája

1.Rétegezz okosan!

Nincs is alkalmasabb időszak a pocak eltüntetésre, mint az őszi-téli szezon. Ha ügyesen, a stílusodhoz passzolóan rétegezed magadon a ruhadarabokat, egyáltalán nem fog látszódni a hasad. De mit is rétegezz pontosan? Például egy nem túl bő felsőrész fölé egy karcsúsított blézert, vagy hosszú kardigánt vegyél fel. Felsőrész + kardigán fölé még egy jól szabott, derekat csináló bőr- vagy farmerdzsekit is felvehetsz.

pocak eltüntető ruhadarabok

pocak eltüntető ruhadarabok

2. Vegyél hosszú, vékony kardigánokat!

Az egyik legjobb módszer a sziluett slankítására és a karcsúbb testvonal megteremtésére, ha hosszanti vonalakat, szabást használunk a testünk középső részén. Az ún. vízesés jellegű kardigán is vezető helyen van a pocak eltüntető ruhadarabok között. Ha viszont rövid állású kardigánt akarnál használni, tudnod kell, hogy inkább kocka formájúnak fogsz látszani benne (ha nem gombolod össze középen).

pocak eltüntető ruhadarabok

pocak eltüntető ruhadarabok

3. Ne legyen se túl bő, se túl szűk!

Az a helyzet, hogy ha lógó, bő felsőrészeket, ruhákat viselsz, csak kövérebbnek fogsz tűnni. Ha viszont szűk, rád tapadó az adott ruhadarab, látszani fog minden kis felesleg rajtad (ahogyan azt tapasztaltad is már). A megoldás az arany középút: olyan felsőket kell keresned, melyek lágyan követik a tested vonalát, de nem annyira szűkek, hogy testhezállóak legyenek. Ha elölről ránézel a felsőrészre, kell, hogy felfedezz rajta némi karcsúsítást a mell alatti íven, a tested két oldalán, ettől nem lesz bő, formátlan rajtad.

pocak eltüntető ruhadarabok

4. Hordj mell alatt szűkített felsőrészeket!

Az egyik legjobb megoldás a mell alatt szűkített fazonú felsőrész, mert ez nem lóg, nincs bő hatása. Ha van is pocakod, a mell alatti részen lehetsz a legkarcsúbb, itt valószínűleg van egy kis karcsú íve az alakodnak. Tehát hívd fel erre a részedre a figyelmet, emeld ki ezt a területet! Fontos, hogy ez alatt se legyen túl bő a felsőd, mert akkor kismama hatása lehet a megjelenésednek.

empír felsőrész

empír felsőrész

5. Válassz rugalmas derekú nadrágokat!

Ha mindig gondot okoz, hogy a hasadon nem ér be, ami a csípődön és a combodon jó rád, vagy éppen beér, de a slicc és a zsebek kinyomódnak a hasadon, akkor itt az idő, hogy rugalmas, gumírozott derekú nadrágokra válts. A legfontosabb, hogy a lábaidon és a fenekeden ne lógjon, ne legyen túl bő, ne lötyögjön és szépen ívelt legyen! Másik megoldás, hogy olyan nadrágokat vásárolj, amelyek jók rád a hasad legszélesebb részén, a többit pedig (csípőrész, nadrágszár, hosszúság) vetesd be, hajtasd fel egy ügyes varrónővel, hogy abszolút rád legyen szabva!

Kövess Facebook-on is, ehhez kattints ide!

pocak eltüntető ruhadarabok

6. Keress rétegezett, aszimmetrikus felsőrészeket!

Egy újabb kitűnő találmány a pocak eltüntetésére! Az aszimmetrikus felsőrészek mindig függőleges vonalakat szolgáltatnak a hasi tájékon, főleg, ha ez több rétegben, szemet megtévesztően történik.

aszimmetrikus felsőrész

aszimmetrikus felsőrész

aszimmetrikus felsőrész

7. Viselj magasbb derekú szoknyát kívül hordott felsőrésszel!

A szoknya legyen kényelmes, abszolút a Te méreted! A magas derék azért jó, mert “kisimítja” a hasat – jó, ha nem vág félbe derékon úgy, hogy a szoknya fölött kibuggyanjon a hasad! A kívül hordott felsőrész természetesen ne legyen sem túl szűk (vagy ha igen, vegyél fölé blézert, kiskabátot!), sem túl bő, ahogyan azt már fentebb említettem. Arra is érdemes figyelned, hogy a felső alja ne érjen le a csípőd legszélesebb pontjáig, főleg, ha nagy színbeli kontraszt van a szoknya és a felső között.

pocak eltüntető ruhadarabok
pocak eltüntető ruhadarabokpocak eltüntető ruhadarabok

8. Vegyél hosszú, slankító mellényeket!

Talán észrevetted már, mennyire divatosak mostanában a hosszan lelógó, ujjatlan, kardigánhoz hasonló mellények, amelyek lehetnek elöl fodrosak, vízesés jellegűek, vagy sima szabásúak is. Itt megint a hosszanti vonalak szabálya érvényesül: a kétoldalt hosszan lelógó anyag karcsúsít és eltakarja a has területét.

hosszú mellény
hosszú mellény

Ha még többet szeretnél tudni a helyes, alkatodhoz passzoló öltözködésről, kattints ide: Stílustanácsadás