Öltözködési tippek

Nagy mellekhez így öltözködj!Nagy mellekhez így öltözködj

  • 2017-06-09

Nagy mellekhez így öltözködj!

Nagy mellekhez nem is olyan könnyű arányosan, megfelelően felöltözni –  ezt gyakran tapasztalhatják azok is, akik nem természetes úton, hanem plasztikai műtéten keresztül jutottak a hőn áhított dekoltázshoz.
Bár a méretes és egyszerre szép keblek vonzereje vitathatatlan, mégis tudni, sőt érezni kell, hol az a határ, amikor már közönségesnek és nem kifinomultan csábítónak hat a mellek hangsúlyozása. Egy-egy ízléstelenül mély, túl sokat villantó felsőrész nemcsak veszélyes – hiszen egy óvatlan pillanatban akár ki is buggyanhatnak a keblek -, de sok negatív előítéletet teremthet a minket szemlélőkben. (Ami persze sokak számára nem jelent problémát, ám ha fontos számunkra a „hírnevünk”, célszerű megelőzni a bajt biztonságos ruhadarabokkal.)

Nagy mellekhez azonban túlzottan zárt és szűk felsőrészeket sem érdemes hordani, hiszen ezek hasonlóan előnytelenek lehetnek, mint a túl nyitott kivágások. Tulajdonképpen csak még nagyobbnak mutatják a melleket, de még a tulajdonosát is! Itt is az arany középút a megoldás: hagyj elég teret a melleidnek, de ne engedd őket szabadon! 🙂

Ahhoz, hogy a nagy mellekhez megtaláljuk a legjobb fazonú ruhákat, a következőkre kell figyelnünk :

– Elengedhetetlen a tökéletes melltartó! Igen, ebben az esetben nem elég az „elfogadható”, vagy a „tűrhető”! Tényleg olyan melltartókra van szükség, melyek csodákra képesek, tehát kicsit megemelik, tartják, és (megereszkedett mellek esetében) formázzák is a kebleket. A pántja ne vágjon be sehol, a hátadon ne szaladjon fel a nyakadba,  és nagyon fontos, hogy elöl ne csináljon „dupla” mellet, azaz ne vágjon ketté a kosár…

Nagy mellekhez fontos a megfelelő kiegyenlítés az alsó testfelünkön is: például a nagyon vékony lábak aránytalanul néznek ki a nagyméretű keblektől hangsúlyos felsőtesthez képest. Ha felül igen erős vagy mellben (és akár vállban is), de lábaid vékonyabbak, alul sem érdemes nagyon szűk, skinny nadrágokat hordanod.

Ha szeretnéd tudni, milyen szabásvonalak állnak jól Neked, kattints ide: Stílustanácsadás nőknek

– Mindig emeld ki a derekad ívét, ne rejtsd el, különben a melled és a hasad „egybeolvad” és kövérebbnek, nagyobbnak fogsz tűnni.

– Használj nem túl mély, de széles V-nyakkivágást, ez illik legjobban a nagy mellekhez.

– Ne takard el magad nagy, bő, formátlan pulóverekkel, felsőrészekkel, mert kövérítenek és sátornak fognak hatni rajtad. A legjobb, ha a melleiden és hónalj környékén szépen rád simuló felsőrészeket választasz, melyek mell alatt karcsúsítva vannak.

Nagy mellekhez

Nagy mellekhez passzoló felsőrész

– Ne is próbáld meg takargatni a melleidet mindenféle ötletes fazonú felsőrészekkel, mert jó eséllyel amint el akarnád rejteni őket, csak még nagyobbnak fognak látszani! Az egyszerűség az esetedben a kulcsszó, a letisztult, formáidat követő vonalak csodákat fognak tenni a melleiddel.

Nagy mellekhez nem szabad túl sok anyagot viselned a felsőtesteden, főleg, ha lógó, bő darabokról van szó. Kerüld a díszítéseket (zsebek, flitterek, masnik stb.), rátéteket mellrészen!

– A garbó szintén az ellenséged, ne csábulj el! Ugyanígy a magasan zárt felsőrészek sem a barátaid.

– Az átlapolós fazonú ruhák és felsőrészek nagyon hálás darabok, hiszen egyszerre mutatják meg a derekad és simulnak rá szépen a melleidre.

nagy mellekhez

Nagy mellekhez passzoló átlapolós ruha

Ha szeretnéd pontosan tudni, hogyan érdemes öltözködnöd a saját testalkatodhoz és személyiségedhez, kattints ide:

Stílustanácsadás nőknek