Öltözködési tippek

Mit viselj és mit ne 40 felett?

  • 2018-06-24

Mit viselj és mit ne 40 felett?

Mit viselj és mit ne 40 felett?

Mit viselj és mit ne 40 felett? – Először is: az életkorod csak egy szám! Az öltözködési stílusodat tekintve éppen csak annyira kell ragaszkodni az éveid számához, amennyire még nem érzed azt Téged öregítő, fojtogató, vagy az önkifejezésben akadályozó tényezőnek. Fontos természetesen, hogy ne essünk át a ló túloldalára, és ne akarjuk azon részeink csupasz vagy tolakodó látványát másokra erőltetni, melyeket nem érzünk igazán esztétikusnak. (Tegyük hozzá, ilyen testrészei a tinilányoknak is lehetnek!) Egy a lényeg, 40 felett is bátran lehet szexis, rövid, akár hasat villantó, testünkre feszülő ruhákat hordani – csupán azt kell szem előtt tartani, hogy mindent a megfelelő alkalommal, a testalkatunkhoz illő formában, harmóniát sugárzó módon viseljünk. A következő tippeket 40 év feletti, önmagunkban és önképükben némiképp bizonytalan hölgyeknek gyűjtöttem csokorba. Ha szeretnél egy kis önbizalmat, illetve bizonyosságot szerezni, hogy mégis mi az, amit még megengedhetsz magadnak, olvass tovább!

1. Pöttyös holmik

Szereted a pöttyöket? Nem tudod, szabad-e még pöttyös darabokat viselned? Csak nyugodtan! A pöttyös mint stílus, tulajdonképpen kortalan, emellett örök divat. Csak azt kell jól megválasztanod, milyen fazonban veszed fel, továbbá mekkora pöttyöket viselsz. Ha nem vagy biztos a dolgodban, viselj apró pöttyöket inkább. Jöhetnek a pöttyös ruhák, nadrágok, blúzok, kardigánok, cipők, táskák! Próbáld ki a stílustanácsadás csomagok egyikét, ha elégedetlen vagy a ruhatáraddal. Ha nem akarsz, vagy nem tudsz személyesen eljönni hozzám, válaszd az online stílustanácsadás valamelyikét!

Mit viselj és mit ne 40 felett
Mit viselj és mit ne 40 felett
Mit viselj és mit ne 40 felett?

2. Kockás rakott szoknyák

A rakott kockás szoknyák egy idő után ugyanúgy kétség tárgyai lehetnek, mint a pöttyök. Ne aggódj, ezektől sem kell megválnod 40 felett! A lényeg, hogy a hossza a lábaid formájához pont ideális legyen – ha jók a lábaid, akár combközépig is érhet -, azonban arra figyelj, hogy ha rakott is, meg rövid is, az együtt már túl kislányos lehet… Biztosabb, ha a rakott kockás verzióból inkább a pont térd feletti, vagy térd közepén végződő darabokat választod. Télen sötétebb színekben sötét harisnyával, nyáron világos árnyalatokban.

rakott szoknya

rakott szoknya

rakott szoknya

Kövess Instagramon, hogy ingyenes stílustanácsadást nyerhess!

3. Áttetsző felsőrészek

Egy újabb dilemma. Hordhatsz-e még áttetsző felsőket? A rövid válasz: inkább ne. Azonban ez sem mindig igaz. Ha ugyanis alá hasonló színű vékony anyagú, pántos topot veszel, nem lesz mit szégyellned. De ha csupán a melltartód látszana át, azt a megoldást felejtsd el. Ha tökéletes alakkal rendelkezel és esti programhoz tervezed, hogy nem veszel fel fehérneműn kívül semmit az áttetsző felsőd alá, akkor arra figyelj, hogy inkább testszínű legyen a melltartód. Ha nem tudod, hozzád milyen stílus passzolna, kattints ide: Stílustanácsadás

mit viselj és mit ne 40 felettmit viselj és mit ne 40 felett

4. Fodrok 

Van egy jó kis fodros szoknyád, amit imádsz, régen állandóan abban jártál, de már nem igazán mered felvenni? Nos, a fodros vagy ráncolt szoknya valóban nem tartozik a „biztonságos” darabok közé, ugyanis könnyen tűnhetsz benne a tinikorához kétségbeesetten ragaszkodó nőnek. Engedd inkább el a fodros/ráncolt szoknyákat, ajándékozd el őket! Helyettük azonban nyugodtan vegyél magadnak fodros felsőrészeket, mellben vagy derékon ráncolt topokat, blúzokat, ezek gyönyörűen fognak mutatni rajtad!

fodros felső

mit viselj és mit ne 40 felett

mit viselj és mit ne 40 felett

5. Szegecses, csatos ruhadarabok 

A tüskés, szegecses, nagyobb csatokkal díszített, lázadó stílusú ruhadarabokkal azért kell vigyáznod, mert rajtad már egy letűnt (kamasz)kor emlékét idézhetik. Félre ne érts, még mindig fiatal vagy! 🙂 Azonban ezek a díszítések jobban állnak nőiességedhez, ha inkább csak a cipődön, táskádon jelennek meg. Ha 40 felett is szeretnél dögös, vonzó, stílusos maradni, próbáld ki a stílustanácsadás csomagok egyikét!

szegecses táska

szegecses cipő

6. Bőrből/műbőrből készült ruhák

Vajon meddig hordható egy dögös bőrruha? Abszolút a fazontól függ. Ha ugyanis testhezálló, mindenütt rád feszül, emellett túl rövid vagy még fényes is, akkor azt biztosan elajándékozhatod, hiszen nagy az esélye, hogy közönségesnek fogsz tűnni benne. Teljesen más a helyzet egy egyenes szabású, vagy enyhén karcsúsított fazonnal, amely puhább (mű)bőrből készült, ez diszkrétebb, mégis szexis viselet.

bőrruha

bőrruha
bőrruha

Ha bizonytalan vagy a saját öltözködési stílusodat illetően, illetve nem találod a stílusod, próbáld ki a Stílustanácsadás csomagok egyikét! Ha a Párod ruhatárát cserélnéd ki legszívesebben, kattints ide: Stílustanácsadás férfiaknak

Olvasd el ezeket is:

Fenékformáló nyári stílustippek

A 6 legjobb nyári ruhadarab, amit az irodába is fel tudsz venni

Pocak eltüntető ruhadarabok

Kövess Facebook-on, hogy minden nap újabb stílustippekkel gazdagodj!

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue