Öltözködési tippek

Körte testalkat

  • 2023-05-16

Körte testalkat

A körte testalkat 13 legjobb öltözködési tippje

stílustanácsadás körte alkat

A körte testalkat 13 legjobb öltözködési tippje – Szélesebb a csípőd/feneked, mint a fesőtested, hangsúlyosak a combjaid? Nagy eséllyel a körte testalkat típusba tartozol. Íme néhány tipp, mit viselj és mit NE, hogy a legjobbat hozd ki alakodból!

1. Ne viselj egymástól elütő színű felsőt és alsót, mert így félbevágod a tested, s pont a két szín találkozási helyére hívod fel a figyelmet: a csípődre! A monokróm öltözködés (amikor minden, ami rajtad van, közel egyszínű) a legelegánsabb és legkifinomultabb, használd Te is! Ebben vékonyabbnak, magasabbnak látszol.

2. A felsőtested kapjon nagyobb hangsúlyt! Csinos felsők, sálak, kendők, élénkebb színek, színes/feltűnő nyakláncok kerüljenek felülre. A puffos ujjú/fodros/felül ráncolt/hajtott blúzok is neked valók (a puffos ujj azonban nem jó minden körte testalkatnak!!). Alulra valamivel sötétebb színt, mindenképpen szolidabbat vegyél fel, mint felülre.

3. A felsőd ne a csípővonalnál kezdődjön, hanem kicsit feljebb!

4. Hordj slim fit straight fazonú nadrágot, ez eltereli a figyelmet a csípődről.

5. Hordj határozott vállú/válltöméses, de karcsúsított kiskabátot/blézert/dzsekit. Így a vállaid vonalára hívod fel a figyelmet, a váll hangsúlyosabb lesz. Olyat válassz, ami a csípőd alá ér, s eltakarja a csípőd. Ha alacsonyabb vagy, illetve alapvetően szép kerek csípőd, feneked van, akkor nyugodtan válassz rövid állású blézereket/kiskabátokat, amelyek a csípőd legszélesebb pontja fölött végződnek. Fontos, hogy minden blézer/kiskabát karcsúsított legyen, mert a szögletes formájú darabok kockát csinálnak belőled.

6. A mélyebb dekoltázs hosszítja a felsőtestet, de a csónakkivágás is szépen szélesíti a vállaidat, válaszd ezeket.

7. Alul mindenképpen jól szabott, egyszerű nadrágokat/szoknyákat hordj, legyenek hajtás nélküliek, elöl sima szabásúak, zseb nélküliek.

8. A szoknyáid legyenek harangszabásúak, vagy A-vonalúak.

9. Hordj tunikát, de az legyen megfelelő szabású! Ne tapadjon a hasadra, és a csípődre! Hosszítani tudod vele a tested vonalát. Ha nem tudod, milyen fazonú ruhák állnának igazán jól, kattints ide: Stílustanácsadás

10. Az öved legyen vékony, és ugyanolyan vagy hasonló színű, mint a nadrágod. A ruhához viselt övet a derékvonalra tedd, ne a csípődre.

11. Viselj derékban húzott, ráncolt, átlapolt felsőket, ez a hasadat is eltakarja és nem a csípődet szélesíti.

12. Hívd fel a figyelmet a vállaidra! Hagyd szabadon mindkettőt, vagy csak az egyiket – a váll minden életkorban „mutogatható”, nőiesen csábos testrész.

13. Kerüld a csípődön, fenekeden testhez simuló (kötött) anyagokat, ezek ugyanis rád tapadnak, nagyobbnak mutatnak. Válaszd a formájukat tartó anyagokat, úgymint a farmer és a gyapjú.

Ha nem tudod, melyik ruhafazon állna Neked jól, próbáld ki stílustanácsadás programjaim egyikét! Ha először csak belekóstolnál a stílusos öltözködésbe, vagy az alapokra vagy kíváncsi, a stylist tanácsadás alap csomag lehet jó választás. Amennyiben a ruháidat is szívesen kiszelektálnád velem, válaszd a gardróbrendezés programot. Az egész napos egyéni stílustanácsadás során pedig mindent tartalmaz, amire a későbbiekben szükséged lehet: színtanácsadás, alkati tanácsadás, gardróbrendezés és personal shopping is szerepel benne, így lesz teljes és átfogó ez a 8-9 órás program.

Olvasd el ezeket is:

Melyik bikinialsó illik hozzád?

7 tavaszi viselet, amely stílusos és kényelmes is!

8 tipp, hogyan viseld a farmerszoknyát!

Fenékformáló nyári stílustippek

Stílustanácsadás – mire jó?

Kövess Facebook-on, hogy minden nap újabb stílustippekkel gazdagodj!