Öltözködési tippek

Munkahelyi viseletek a tikkasztó hőségben

  • 2017-08-17

Munkahelyi viseletek a tikkasztó hőségben

Munkahelyi viseletek nyárra

Munkahelyi viseletek a tikkasztó hőségben – Az egyik legnehezebb feladat nyáron olyan outfiteket kitalálni, melyben nem fogunk egész nap a saját levünkben főni (tegyük hozzá, hogy ma már hála az égnek szinte minden épeszű munkáltató légkondit szereltet be az irodákba), és mégis csinosak, igényesek, sikkesek, nőiesek lehetünk benne. Sajnos a hőségre tervezett nyári ruhadarabok egyik fő hátránya az lehet, hogy picit lazább, akár hanyagabb stílust közvetítenek, és felvéve nem érezzük magunkat elég komfortosan, vagy akár „iroda-késznek”. Hiszen a munkahelyi viseletek egyik fő jellemzője, hogy nem mutatnak túl sokat: egy-egy túl rövid szoknya, mélyebb dekoltázs, túl sokat láttató blúz, az áttetsző anyagok sajnos nem jöhetnek szóba egy munkára koncentráló közösségben. Így aztán fel van adva a lecke, hogy mit is tudunk magunkra húzni, ha egyszer odakint elviselhetetlenül meleg van, ellenben az irodában szinte megfagyunk a légkonditól?

Az egyik jó megoldás, ha másban érkezünk a munkahelyünkre, mint amit egész nap viselni fogunk – tehát átöltözünk 🙂 Csakhogy erre sokaknak nincs sem módjuk, sem idejük, sőt kedvük sem, ezért kénytelenek szenvedni utazás közben (hacsak nem hűtött autóban utaznak). A nyári munkahelyi viseletek akkor működőképesek, ha légáteresztő, könnyű anyagokból készültek, és nem tapadnak a bőrre, hagyják azt lélegezni. Egy átfogó stílustanácsadás abban is segít, hogy a nyári ruhatárad tökéletes legyen. Nézzük, milyen megoldásokkal lehetünk igazán stílusosak és csinosak augusztusban! (A képekre kattintva nagyobb méretben is meg tudod nézni a szetteket.)

Magas derekú lenvászon nadrág szellős felsőrésszel monokróm módon

Az egyik legkellemesebb viselet a nagy melegben a lenvászon. Emellett most az egyik legnagyobb sláger a magas derekú nadrág bővebb szárral. Tűrd be a bő felsőrészt a nadrágba, húzz hozzá nyitott magassarkú szandált, és közben ne feledkezz meg róla, hogy mindez monokróm kombinációban, tehát hasonló árnyalatokban mutat a legjobban! Egy alapos gardróbrendezés során is érdemes figyelned arra, hogy monokróm (azaz „tetőtől talpig tónusban tartott”) szetteket alkoss.


munkahelyi viseletek

Culotte nadrág A-vonalú felsőrésszel

Ha fontos a divat számodra, mindenképp szerezz be néhány culotte fazonú nadrágot idén! A munkahelyi viseletek között is megállja a helyét, hiszen magassarkúval nagyon elegáns viselet. Könnyű, szellős, A-vonalú felsőrésszel, hosszabban lelógó fülbevalóval senki nem mondhatja rád, hogy nem vagy elég csinos az irodai munkához 🙂 Ha nem tudod, jól állna-e ez a szett, először érdemes eldöntened, melyik női testalkat típus hasonlít legjobban az alakodhoz.

munkahelyi viseletek

Aszimmetrikus átlapolós lenvászon szoknya ujjatlan felsőrésszel

A legnagyobb hőségben sem fogod rosszul érezni magad ebben a kellemes, különleges összeállításban. A midi hosszúságú átlapolós szoknyákhoz idén nagy divat a lapostalpú, sportosan elegáns papucscipő, amelyet munkahelyre is nyugodtan felvehetsz (természetesen nem a bankszektorban…). Nagyméretű/shopping bag stílusú táska illik hozzá, a felsőrész pedig lehet ujjatlan, ez még nem lesz sok a munkahelyedre. Ha nem találod a stílusod, vagy nem érzed igazán, milyen ruhadarabok állnak jól, próbáld ki stílustanácsadás programjaim egyikét.


munkahelyi viseletek

Olvasd el ezeket is:

8 tipp, hogyan viseld a farmerszoknyát

Hogyan hordd a lenvászon nadrágot?

A 6 legjobb nyári ruha, amit az irodában tudsz viselni

Tuti összeállítások a legelső randikra