Öltözködési tippek

A 7 legjobb hosszú ujjú ruha télre

  • 2020-01-20

A 7 legjobb hosszú ujjú ruha télre

A 7 legjobb hosszú ujjú ruha télre

A 7 legjobb hosszú ujjú ruha télre – Akár azok közé tartozol, akik előnyben részesítik az egészruhákat minden évszakban, akár megrögzött farmer-póló rajongó vagy, a ruhatárad és a külsőd felfrissítése érdekében nagy szükséged lehet a télen is hordható, melegebb, hosszúujjú ruhák listájára. Természetesen nem mindegy, hogy egy adott testalkat típushoz milyen ruhát választunk (és milyen színben!), ám a segítségemmel a most következő ruhafazonok közül Te is könnyedén kiválaszthatod a számodra ideális darabokat.

Attól, hogy hideg van, nem kell lemondanod az egyberuhákról, hiszen az üzletekben és a neten találhatsz olyan meleg téli ruhákat, melyek vastag harisnyával is kombinálhatók, szépen kiemelik az előnyös testrészeidet, hangsúlyozzák a nőies domborulatokat, de elrejtik a felesleget. A stílustanácsadás programok során mindig beazonosítjuk először a testalkat típusod, hogy lássuk, milyen fazonok passzolnak hozzád.

És van még egy hatalmas előnye annak, ha egyberuhákat viselsz! Hogy nem kell fél órán át azon gondolkodnod, milyen felső illik az új nadrágodhoz, szoknyádhoz. Bizony, van annak egy felszabadító ereje, ha csak felkapod a tíz pontos egészruhád, teszel fel mellé egy-két téged tükröző kiegészítőt, és már kész is vagy! Az eredmény pedig egy stílusos, nőies, egyedi, magával ragadó szett, amelyben egész nap magabiztosnak érezheted magad.

Következzen hát a 7 legjobb hosszú ujjú ruha télre! Mellékelve némi segítség azt illetően is, hogy milyen testalkatokhoz passzolnak! 🙂

1. Mell alatt karcsúsított A-vonalú ruha

Ha egy olyan alapdarabot szeretnél télire, amit sokféleképpen fel lehet ékszerezni, illetve különböző stílusokban hordani, érdemes beszerezned egy lazább, mell alatt kicsit karcsúsított, de onnan lefelé A-vonalú, hosszú ujjú egyberuhát egy színtípusodhoz illő színben. Viselheted hosszabb, vagy rövidebb csizmákkal, kendőkkel, sálakkal, könnyű (farmer)dzsekivel, sportos blézerrel, hosszú mellénnyel stb.

Kiknek ajánlott? : Ha teltebb csípőd, combjaid vannak, akkor ez a ruha jótékonyan fog takarni odalent. Ha szélesebb a vállad a csípődnél, akkor egyensúlyba hozza az alsó- és felsőtestet. Ha nincs derekad, akkor is ideális lesz, mert karcsúsít. Az ideális homokóra alkatú nőknek is jó természetesen.

fekete a-vonalú ruha

Mell alatt karcsúsított A-vonalú ruha

2. Átlapolós hosszú ujjú ruha

Tudom, hogy mi stílustanácsadók mindig ódákat zengünk az átlapolós ruhákról, de ha egyszer tényleg nagyon telitalálat tud lenni! 🙂 Nyilván ennek a ruhatípusnak is megvan a téli változata, ami anyagában, és a hosszú ujjak meglétében különbözik a nyári átlapolós ruhától. Lehet hosszú csizmával vagy bokacsizmával hordani, felülre pedig a vele azonos hosszúságú, karcsúsított kardigánok, mellények illenek hozzá.

Kiknek ajánlott? : szinte bármelyik testalkat típusra jó lehet (lehet persze, hogy kell alá alakformáló fehérnemű), hiszen az átlapolás derekat csinál (vagy kihangsúlyozza a már meglévőt), az A-vonalú alj a szélesebb és keskenyebb csípőn is szépen mutathat, a V-kivágás pedig a nagyobb mellekhez is ideális. Kis mellekhez fel lehet alá venni egy topot. Jól jönne egy stílustanácsadó? Kattints ide: Stílustanácsadás

átlapolós hosszú ujjú ruha

Átlapolós hosszú ujjú ruha

3. Mintás hosszú ujjú midiruha

Nem gond, hogy tél van, attól még a minták maradhatnak! Általában ez a ruhatípus igen jól mutat hosszú csizmákkal (melyek egy része sikkesen eltűnik a ruha alatt), hosszabb mellényekkel, de rövid dzsekikkel is. Ha nem tudod, milyen hosszúságú ruhák állnak jól neked, egy stílustanácsadás minden kérdésedre megadja a választ.

Kiknek ajánlott? : Ha megfelelően bővül az alja, akkor szélesebb csípőre is felvehető. Homokóra alkathoz kitűnő, de a keskeny csípőjű hölgyeknek is ideális a szélesebb A-vonalú alsórész. Ha fent és lent is dúsabb a ruha, a vékony, fiúsabb alkatú nőkön is nagyon előnyös. Hossza miatt inkább 165 cm feletti magassághoz ajánlom.

mintás hosszú ujjú ruha

Mintás hosszú ujjú midiruha

4. Maxi pulóverruha

Bár a bokáig érő pulóverruhákból ma már számtalan fazont készítenek, egy biztos: rendkívül látványos, stílusos darab, amelyben nem maradsz sézrevétlen, így kell hozzá az a magbiztosság, amellyel viselni is tudod! Főleg, ha a szűkebb szabásvonalat választod… Ehhez a ruhához már nem igazán kell kiegészítő, esetleg egy nagyon nagy, vagy nagyon kicsit táska, illetve egy jó rúzs 🙂

Kiknek ajánlott? : A teljesen testre simuló verziókhoz szinte tökéletes alak szükségeltetik, ám a nagyon bő, vagy csak mell alatt karcsúsított változatokat az egyenletesen teltebb hölgyek is bevállalhatják. Hossza miatt alacsony hölgyeknek nem előnyös.

maxi pulóverruha

Maxi pulóverruha

5. A-vonalú garbós ruha

Egyszerű, ám annál nőiesebb és elragadóbb ez a garbós, alul A-vonalban szélesedő ruhafazon, amely a derékon vízszintes vonallal hangsúlyozott. Létezik mini, maxi, midi, illetve térdig érő változatban is, de munkahelyre inkább az utóbbi hármat javaslom. A maxi és midi fazonokhoz igen jól illenek a hosszabb csizmák, melyekre ráomlik a ruha alja. Fölé jöhet a hosszított mellény, vagy a sportos blézer.

Kiknek ajánlott? : A lágyabb anyagokból készült darabok a karcsúbb hölgyekhez passzolnak. Ha merevebb, tartással bíró anyagról van szó, akkor a has körüli felesleg is eltakarható vele. A garbós felsőrész miatt inkább a kisebb, vagy közepes méretű mellekhez illik ez a fazon. Ha nem tudod egyedül eldönteni, mi állna jól a testalkatodhoz, vagy nem szeretsz egyedül vásárolni, próbáld ki stílustanácsadás programjaim egyikét.

A 8 legjobb hosszú ujjú ruha télre

A-vonalú garbós ruha

6. A-vonalú kabátruha övvel

Nem sok melegebb, kényelmesebb, stílusosabb megoldás van ennél télvíz idején! Kényelmes, mert a vastag anyag elfedi azt, amit el kell fednie, miközben az öv a derekat gyönyörűen kihangsúlyozza. Érdemesebb bokacsizmával viselni, mert a hosszú csizmák túlzottan felerősítik a kabát jelleget. Önmagában is hordhatod, vagy garbót is húzhatsz alá.

Kiknek ajánlott? : Majdnem minden testalkat típusra megfelelő lehet, mert a vastag anyag nem engedi láttatni a hurkácskákat, viszont a karcsúsított fazon és az öv derekat varázsol, a kiszélesedő alj pedig jótékonyan slankít, mindemellett kerekítheti a keskeny csípőt is.

A 8 legjobb hosszú ujjú ruha télre

A-vonalú kabátruha övvel

7. Hosszú ujjú klasszikus fazon 

Egy kis sikk, egy kis elegancia, némi derékkarcsúsítás, egyenes vagy enyhén szűkülő alj, szolid térdig érő hossz és közepes méretű nyakkivágás – ezek jellemzik a klasszikus ruhafazont, amelyet egyszínű, vagy mintás verzióban is beszerezhetünk, nem fogunk mellélőni. A basic kiegészítők – úgy mint a gyöngysor, kristály/ (fél)drágakő fülbevalók, kendők – tökéletesen passzolnak hozzá. Bokacsont alatt végződő, magassarkú bokacsizma illik hozzá, fölé pedig csinos blézer, vagy Chanel fazonú kiskabátok kerülhetnek.

Kiknek ajánlott? : Inkább a karcsú, valamint az arányosan telt alkathoz passzoló ruhafazon, amelyhez nyugodtan lehet alakformáló fehérneműt is használni.

A 7 legjobb hosszú ujjú ruha télre

Hosszú ujjú klasszikus fazonú ruha

Ha nem tudod, melyik ruhafazon állna Neked jól, próbáld ki stílustanácsadás programjaim egyikét! Ha először csak belekóstolnál a stílusos öltözködésbe, vagy az alapokra vagy kíváncsi, a stylist tanácsadás alap csomag lehet jó választás. Amennyiben a ruháidat is szívesen kiszelektálnád velem, válaszd a gardróbrendezés programot. Az egész napos egyéni stílustanácsadás során pedig mindent tartalmaz, amire a későbbiekben szükséged lehet: színtanácsadás, alkati tanácsadás, gardróbrendezés és personal shopping is szerepel benne, így lesz teljes és átfogó ez a 8-9 órás program.

Olvasd el ezeket is:

9 stílusos pulóveres szett

A 9 legjobb tipp, hogyan hordj egyberuhát télen!

Hogyan öltözködj télen? 6 kreatív téli viselet

Melyik testalkathoz milyen kabát illik?

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue