Öltözködési tippek

Hogyan alakíts ki stílusos ruhatárat? III. rész

  • 2013-05-28

Az előző két részben azzal foglalkoztunk, mi lehet az a nagy vonalakban körülírt stílus, ami passzol hozzád és milyen irányba indulj el gardróbod tartalmának kiválogatásakor. Ha az előző két részben leírtakon túl vagy és készen állsz ruhatárad felújítására, legfőbb ideje, hogy arról is beszéljünk, hogyan érdemes bevásárlókörútra indulnod!

Fontos tudnod, hogy ahhoz, hogy stílusos legyél, nem kell minden ruhadarabodnak vadonatújnak lennie! Lényeges az is, hogy mindig tudd, milyen holmik vannak otthon a szekrényedben, s tudod-e kombinálni a frissen kinézett darabot a már meglévőkkel. Nagyon fontos, hogy meglegyen minden olyan alapruhadarabod – ezekről itt tudsz olvasni -, amelyek ahhoz kellenek, hogy soha ne érjen meglepetés, minden alkalommal stílusosan tudj megjelenni!

1. Az első lépés, hogy szerezd be az alapruhatárnak azokat a darabjait, amelyek még nincsenek meg, esetleg a szelektáláskor úgy ítélted meg, hogy ki kell dobnod, le kell cserélned őket. Figyelj oda arra, hogy ezek legyenek jó minőségű ruhadarabok, hiszen sok éven át tudod majd hordani őket, mivel a klasszikus/időtálló vonalát képezik ruhatáradnak.

2. Nagyon fontos meghatároznod, hogy milyen testalkattípusba tartozol. Ez a kiindulási alap ahhoz, hogy tudd, mit vehetsz fel, mit érdemes hordanod, mi áll jól a testalkatodhoz és mit kell mindenképpen elkerülnöd, ha mindig jól akarod érezni magad a ruháidban. Nem kell sok hozzá, hogy megtanuld azt a néhány szabályt, amely rád vonatkozik, ám hihetetlenül meg fog térülni az erre szánt figyelmed. A testalkattípusod megállapítását itt is kérheted: Gardróbrendezés

3. Minden esetben figyelj arra, hogy méretben tökéletesen passzoljon rád a ruha, amit kiválasztasz! A próbafülkében nemcsak egy helyben állva kell megnézned magadon az adott ruhát, de teszteld le ülés, járás, és minden olyan mozdulat közben, amit gyakran kell alkalmaznod (pl. a munkád, vagy közlekedés miatt).  Hátulról szintén nagyon fontos megnézned magad! Ha teheted, vigyél magaddal kézitükröt. A nadrág ne legyen túl bő és től szűk sem. Ha három ujjad befér a derékrésznél, akkor jöhet! Ha egyenes vagy bővebb fazonú a nadrág, akkor érjen majdnem a földig, nem szabad bokánál vagy boka alatt végződnie! A szoknya is legyen kényelmes méretű, ne akarjon szétrepedni rajtad se elölről, se hátulról.

4. Csak olyan színeket válassz, amelyek illenek színtípusod színskálájába (erről később lesz szó), főleg, ha az arcod közelében fogod hordani az adott holmit. A színtípusod mindig az arcbőröd, a szemed és hajad színétől függ, ennek megfelelően tartozhatsz a meleg vagy a hideg kategóriába, ezen belül pedig világosabb vagy sötétebb, élénkebb és visszafogottabb altípusokba. A színtípusod megállapítását itt is kérheted: Egész napos stílustanácsadás

5. Csak olyan darabokat vegyél meg, amelyeket jól tudsz majd kombinálni más, már meglévő ruháiddal! A semleges színek és a szolidabb holmik általában olcsóbbak is, és különböző kiegészítőkkel más-más stílust tudsz varázsolni belőlük.

6. Ha találsz egy olyan üzletet, tervezőt, akinek a ruhadarabjai méretben és stílusban is jól illeszkednek testalkatodhoz és személyiségedhez, maradj hűséges hozzá (amíg ez nem kezd el zavarni valami miatt), mert nagy valószínűséggel a későbbi kollekciók is jól fognak állni és passzolnak majd rád.

7. Ha nem érzed magad elég bátornak ahhoz, hogy egyedül szerezd be az új ruhatárad darabjait, vagy úgy látod, hogy nem tudsz egyedül dönteni, mert nem tudod megállapítani, hogy mi áll jól, érdemes kikérned egy stílustanácsadó véleményét. Segítségével egy-két nap alatt felújíthatod a teljes ruhatáradat, meg tudsz újulni, fel tudsz frissülni, ráadásul nyugodt lehetsz afelől, hogy nem nyúltál mellé és minden jól áll, amibe energiát és pénzt fektettél. Egyéni stílusod kialakításában tökéletes segítség lehet számodra az Asztrostyle módszere, mert így biztos, hogy a személyiségedhez is kiválóan passzolnak majd az új ruháid! Stílustanácsadásra itt tudsz jelentkezni: Stílustanácsadás 

woman-shopping