Öltözködési tippek

Karácsonyi stílus: 9 ruhadarab, amivel ünnepivé teheted a megjelenésed

  • 2017-12-02

Karácsonyi stílus: 9 ruhadarab, amivel ünnepivé teheted a megjelenésed!

Karácsonyi stílus – Így az év utolsó hónapjában legtöbbünk már a karácsonyi ünnepekre készül. (Nehéz is volna nem ezt tenni, mikor lépten-nyomon ajándékok vásárlására buzdító felhívásokkal találkozunk.) Bár azt általában érezzük, mely ruhadarabok számítanak ünnepi hangulatúnak, vagy kifejezetten karácsonyinak, legtöbbször mégsem merjük használni, felvenni az ünnepekhez igazán illő szetteket. Hogy igazán magabiztosan nyúljunk az üzletekben a feltűnőbb karácsonyi darabokhoz, nem árt tisztában lennünk azzal, mit szabad és mit érdemes egyáltalán megvenni. Íme a kilenc legszebb, leglátványosabb, legünnepibb, mégis biztonsággal hordható és vállalható ünnepi ruhadarab!

Tüllszoknyás ruhák

Gondolj csak bele: éppen eleget vagy szigorú, akár férfias, sokszor túl egyszerű vagy unalmas irodai cuccokban, vagy éppen laza farmeres szettekben az év többi részében. Itt az idő, hogy végre magával ragadjon a hangulat, a karácsonyi stílus és bátran bevállald az ultranőies, kicsit mesebeli, vagy akár hercegnős darabokat! Egy tüllösszoknyás, csillogó, ám tökéletesen szabott ruha épp ilyen.

karácsonyi stílus

Harsány színű ruhák

Természetesen elegáns verzióban. Ha vonzódsz az élénkebb színekhez, nem kell lemondanod róluk az év végi ünnepi összejöveteleken sem! Válassz karácsonyra egy olyan színű darabot, amely anyagában és szabásában is kicsit ünnepélyesebb, így minden elvárásnak megfelelhetsz.

mit vegyek fel karácsonykor

Bársonyruha

A bársony azon kevés anyagok egyike, melyet valamiért már gyermekkorunktól kezdve jól ismerünk, de közömbösek nem nagyon tudunk lenni vele kapcsolatban: vagy szeretjük, vagy irtózunk tőle. Talán öregesnek érezhetjük, ám idén abszolút divatosnak, sikkesnek és fiatalos viseletnek számít! Finom fénye, lágysága olyan nőies eleganciát áraszt, melyet karácsonykor érdemes kiélvezni! Azonban nem illik bármilyen testalkathoz, a molettebb hölgyeknek sajnos érdemesebb más anyagok után nézniük.

karácsonyi stílus

Csipkés-fodros mini- vagy midiruhák

Ki mondta, hogy karácsonykor nem vehetünk fel romantikus hangulatú holmikat? Egy jól szabott, csipkebetétes, színében elegánsabb, akár fodros részletekkel ellátott, combközépig vagy éppen térd alá érő ruha nagyszerű választás lehet karácsonyra.


karácsonyi stílus

Fényes nyomott mintás felsőrészek 

Egy hímzéshez hasonlatos, fényesen nyomott minta extrább szabásvonallal elég különleges és kifinomult lehet egy karácsonyi programhoz. Nadrággal, szoknyával egyaránt felvehető! Ha egyedül nem tudod eldönteni, milyen szabásvonalak állnak jól, kattints ide: Stílustanácsadás

karácsonyi stílus

Hosszú, fényesen díszített blézerek/kabátok

Talán túl soknak érezheted elsőre, ám visszafogottabb ruhadarabokkal nagyon szép hatást lehet elérni a fénylő felületű, flitteres, vagy egyéb csillogóan díszített hosszabb kabátokkal. Minél fényesebb, minél feltűnőbb, annál semlegesebb legyen minden, amit alá veszel fel!

karácsonyi stílus

Metálfényű, csillogó szoknyák

Egy akár színes, csillogó flitterekkel ellátott, vagy metálfényű hosszú szoknya magassarkú cipővel szintén a korábban említett mesebeli, varázslatos hangulatot hozhatja az év egyik legemelkedettebb estéjébe.

mit vegyek fel karácsonykor

Egyedi mintavilágú, feltűnő, színes ruhák

Atl, hogy egyedi és különleges, vagy éppen picikét szokatlan, még lehet elegáns egy ruha! Ha szeretnéd megmutatni a saját stílusod, vagy kreativitásod, választhatsz karácsonyra is bolondosabb darabokat! Csak legyen benne egy kis alkalmi jelleg.

mit vegyek fel karácsonykor

Flitteres ruhák

…amennyiben nem közönséges! A nem túl szűk, inkább csak test vonalát követő szabásvonal és például a szatén szegélyek elegánsabbá teszik ezeket a csillogó díszítésekkel ellátott darabokat. Karácsonykor a csillogás abszolút megengedett, ezzel nem fogsz mellé! Személyre szabott tanácsokért kattints IDE!

mit vegyek fel karácsonykor