Öltözködési tippek

Válassz fürdőruhát a testalkatodhoz!

  • 2015-07-23

Már jócskán benne vagyunk a nyárban, ám több olyan hölggyel találkoztam, akik még így július végén sem szánták rá magukat, hogy megvegyék az idei fürdőruhacsodájukat, amelyben a nyaralás alatt majd elkápráztatják a nagyközönséget – avagy egyszerűen csak szégyenérzet nélkül megbújnak egy árnyékos fa tövében a Balaton-parton.

Fürdőruhát vásárolni bizony nem könnyű feladat. Talán csak azok pipálják ki gyorsan ezt a kihívást, akik – legtöbbször a genetikának köszönhetően – megőrizték fiatalkori vonalaikat. Aki rendszeresen edz és aktívan tesz azért, hogy jól nézzen ki, ebben az esetben is könnyebben boldogul, ám jól tudjuk, hogy az edzések és a fogyókúra sem fogja az alapvető, öröklött külső sajátosságainkat megváltoztatni. Mit tegyünk hát, ha szeretnénk ezt-azt korrigálni a strandon is? Következzen néhány okos ötlet arra vonatkozóan, melyik testalkaton mit érdemes viselni, ha nem takargathatjuk magunkat túl sok holmival.

Alma alkat és/vagy felesleg a hason

Ha itt is, ott is akad pár kiló plusz rajtunk, attól még testünk igenis „strandra való”, ne csüggedjünk! Attól, hogy a jelen kor ideálja a szupervékony, mégis dús keblű, fantasztikusan kerek popsival rendelkező álomnő, nekünk nem kell feltétlenül ezt követni! Ha az egészséges táplálkozás és rendszeres mozgás mellett is „van mit fogni rajtunk”, hát ne akarjunk kifutóra termett, pillekönnyű testalkattal bírni! Hozzátenném, ezt a fajta extrakarcsúságot általában a pasik sem méltányolják 🙂

Fürdőruhánk legyen inkább egyrészes, mely a megfelelő részeken elhelyezett sötétebb sávokkal optikailag karcsúsítja a kényesebb területeket. Ha hasunkon, derekunkon, csípőnkön van a takargatnivaló többlet, akkor ezeken a részeken legyen némi „mintajáték”, sötét sávokkal megoldott karcsúsítás a fürdőruhán.

fürdőruha alma alkatra

fürdőruha alma alkatraNagy mellek

A nagy cicik egyik legfontosabb igénye a vízparton: a stabil tartás és alátámasztás. Ezért hát ne hordj pánt nélküli vagy spagettipántos fürdőruhát, ehelyett válaszd a szivacsos, merevítős kosarakat. A fodrok, rátétek, a túl sok „maszlag” a Te esetedben kerülendő, akárcsak a merevítő nélküli, csak anyagból álló, illetve nyakba kötős darabok, mert nem tudod majd a legjobb formádat hozni bennük.

fürdőruha nagy mellekre

fürdőruha nagy mellekre

Kis mellek

Ha kicsi, akkor kicsi, kár emiatt aggódni, ám lehet picit csalni, ha igényünk van rá 🙂 Keresd a fodros, rátétekkel ellátott, flitterekkel kirakott, anyagtöbblettel játszó felsőrészeket. A színes bikini felsők nagyon előnyösek lehetnek, akárcsak a pánt nélküli verziók, vagy a középen megkötős, húzott-fodros kivitel. Inkább szivacsos felsőrészt válassz, az egyszerű háromszög forma nem javasolt.

fürdőruha kis mellekre

Körte alkat

Ha alul szélesebb vagy, mint felül, a csípőd széles, a feneked pedig erős, akkor a feladat az, hogy a felsőtestedre, dekoltázsodra helyezd a hangsúlyt. Kétrészesnél az alsód legyen karcsúsító hatású, és sötétebb árnyalatú, mint a felső. A tankini is jó választás, bátran próbáld ki! A felsőrész legyen szivacsos, lehetőség szerint push-up, és díszesebb, mint az alsó. Ha kisebbek a melleid, olvasd el az erre vonatkozó tippeket is.

fürdőruha körte alkatra

Fiús testalkat

Ahogyan a ruháknál, úgy a fürdőruhák tekintetében is a legfontosabb, hogy a domborulatokat kívánó testrészeiden (csípő, mell, fenék) legyen valami kis extra az anyagon: keresd a fodros darabokat, a nagymintás modelleket, és az oldalt megkötős alsórészeket. A trikiniket Neked találták ki! Az ideális felsőrészekről a „Kis mellek”-ben tudsz olvasni.

fürdőruha fiús testalkatra

Homokóra testalkat

Aki ebbe a típusba tartozik, az adjon hálát a Sorsnak, hogy így alakult! 🙂 Tulajdonképpen bármilyen fürdőruhát felvehetsz, nincsenek szigorúbb szabályok, amelyeket be kell tartanod. Jöhetnek a tankinik, trikinik, kétrészesek, egyrészesek, vagy akár a peplumos darabok is! Arra azért érdemes figyelned – ha már úgyis Te akarsz a vízpart istennője lenni -, hogy használd ki az adottságaidat, és ne rejtsd el a tested valami kis semmitmondó, tízéves rongyban 🙂

Peplumos fürdőruha