Egyéb

Stílus-kisokos: a balerina cipő

  • 2012-07-13

Lássuk hát a balerina-viselés aranyszabályait 🙂


Az összes létező és nem létező színben és stílusban kapható balerina cipők kavalkádjában így tudsz könnyebben eligazodni:

 1. Jól passzol: a skinny (szűk szárú), straight (egyenes szárú) farmerekhez/nadrágokhoz, rövid vagy félhosszú tavaszi/nyári/őszi ruhákhoz, sportosabb ceruzaszoknyákhoz, capri,  bőszárú és trapéz nadrágokhoz, sortokhoz.

2. Nem passzol: az elegánsabb stílushoz, kosztümökhöz és a maxi ruhákhoz sem. (Bár ez utóbbi kategóriában találhatsz olyat, ami kivételként erősítheti  a szabályt 🙂 )

3. Skinny és nagyon szűk nadrágokkal inkább a karcsú lányoknak érdemes hordaniuk, ha vastagabb combokkal, szélesebb csípővel rendelkezel, inkább válassz magasabb sarkú cipellőt a szűk nadrághoz, hogy optikailag nyújtsa az alakod. Ha mégis a balerinához ragaszkodsz, vegyél fel inkább egyenes- vagy bővebb szárú nadrágot, ezekben vékonyabbnak fogsz tűnni.

4. Laza napokon, vagy laza munkahelyen szinte bármivel viselheted az 1. pontban megjelölt módon, csak arra figyelj, hogy színben harmonizáljon a többi ruhadarabbal, vagy köszönjön vissza a cipő színe más kiegészítőiden is.

5. Irodába így viselheted: ceruzaszoknyával és blúzzal, a hozzájuk passzoló övvel és nyaklánccal kiegészítve. Vagy: bőszárú  nadrággal és zsabós blúzzal, hozzá széles övet használva.

6. Estére, lazább péntek/szombat esti programokra, amikor nem akarsz csábító vadmacska lenni, de nőcis mindenképpen: pl farmer (akár fekete) arany vagy ezüst színű felsővel, sötét színű bőr balerinával. Vagy: szexi, lenge blúz sorttal és a kedvenc, színben passzoló balerináddal.

 És még valami, amit érdemes megfogadni: ha lehet, ne hordj mindig, mindennap balerina cipőt, mert vékony talpa nem fogja fel kellőképpen az aszfalt keménységét, így talpaddal sem kíméletes, de a bokáddal sem, mert nem tartja. Térdedet, derekadat és ízületeidet sem kíméli a balerina cipők felépítése. Váltogasd más, anatómiailag jobban kiképzett cipőiddel, hogy ne alakuljon ki bokasüllyedésed vagy lúdtalpad a folyamatos balerina-viselés miatt.