Öltözködési tippek

Öt praktikus őszi darab anyukáknak

  • 2014-08-28

Hamarosan kezdődik az iskola, ami reggelente meghatározott és kihagyhatatlan tennivalókat jelent egy anya számára. Ha te is édesanya vagy, aki hajnaltól estig folyamatosan csinál valamit, és alig tud időt szakítani önmagára és az öltözködésére, jó helyen jársz! Bizony nem könnyű reggel a gyerkőcök suliba és óvodába indítása, a reggelikészítés és egyéb sietős feladatok mellett még egy stílusos szettet is összeállítani magunknak, így az a legjobb mgoldás, ha vannak bevált darabjaid, amelyekhez bármikor nyúlhatsz az adott évszakban, és akár 3 perc alatt magadra tudod ölteni őket – mégsem érzed utána kínosan magad.

Ősszel ugyan kicsit több holmit kell összeválogatnunk, és gondolnunk kell az esőre és a hidegebb reggelekre is, de még így is lehetséges kevés ruhából nőies, kényelmes, stílusos összeállítást létrehoznunk magunknak. Lássuk, miket érdemes beszerezned akkor, ha szeptembertől neked is fix programoddá válik, hogy iskolába, majd onnan hazavidd a gyerekeket. Ha nem is válsz egyből szupermodellé a következő öt alapdarabot kombinálva, de abban biztos lehetsz, hogy megjelenéseddel a stílusosan nőies lezserséget fogod képviselni, és mindegyik darabot jól ki tudod majd használni a hidegebb időszakban.

1. Nőies, hosszított kötött kardigán

Egy meleg, finom, szép kardigán – amely ráadásul ápol és eltakar, ha hosszított fazonban veszed meg – alapdarab az őszi napokon, ráadásul kényelmes, és szabadon kombinálható nadrágokkal, vagy akár egyberuhákkal is. Csizmával, bokacsizmával, skinny farmerrel is viselheted, és nem csak egyszerűbb felsőrészekkel, de garbóval is jól mutat.

kardigán

2. Lovaglócsizma

A klasszikus lovaglócsizma sosem fog kimenni a divatból, így érdemes egy kicsit többet költened rá, abban a biztos tudatban, hogy minden télen nyugodt szívvel horhatod majd, mindig stílusosnak fogsz tűnni benne. Laza és csinosabb összeállításokhoz is felveheted, és az is nagyon fontos szempont, hogy megbízhatóan kényelmes viseletre lelhetsz benne.

lovaglócsizma

3. Nagyméretű sál

A kendőkről, sálakról köztudott, hogy alapvető stíluselemek, hiszen látványosan öltöztetnek (főleg, ha egy napszemüveg is társul hozzájuk). A kendők és sálak egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy melegen tartják a nyakad és a dekoltázsod, ám tudd azt is, hogy emellett egyértelműen összeszedettebbé, teljesebbé teszik azt a szettet, amihez felvetted őket. Ne hagyd ki ősszel és télen ezt a nagyszerű lehetőséget, használd ki, hogy nagyméretű sálat hordhatsz, mert nagyon sokat emel a megjelenéseden!

nagyméretű sál

4. Ujjatlan dzseki

Ősszel, és főleg télen hatalmas szolgálatot tesz egy plusz réteg a kardigánod fölött – főként, ha kocsival jársz a gyerekekért az iskolába vagy az óvodába, hiszen sokan nem szeretnek kabátban ülni az autóban. Egy szép, igényes kivitelezésű ujjatlan dzseki nagyon stílusos és nőies lehet – próbáld csak ki a nagyméretű sállal együtt! -, és az sem mellékes, hogy legtöbbször hőszigetelő, vízhatlan anyagból készülnek, ami elengedhetetlen télvíz idején.

ujjatlan dzseki

5. Testen átvetős táska

Egy édesanyának egyértelműen szüksége van egy jó táskára, amelyben elfér minden olyan kisebb-nagyobb tárgy és kacat, ami a gyermeknevelés sokszor váratlan fordulataihoz szükséges. Bár sokan nem tartják stílusosnak az átvetős táskákat, hidd el, hogy nagyon jól mutat, és roppant kényelmes megoldásnak számít, ha az embernek mindkét kezére szüksége van (mert az egyikben a gyerek kezét fogja, a másikban pedig egészen biztosan cipel valamit).

átvetős táska