Öltözködési tippek

Mit viselj kánikula idején?

  • 2014-07-26

A tikkasztó hőségben mi mást is tehetne az ember, mint hogy minél kevesebb ruhadarabot húz magára. Sajnos nem ülhetünk egész álló nap egy légkondicionált szobában – bár vannak, akik nem is akarnának -, így kikerülhetetlen, hogy olyan ízléses és divatos holmikat öltsünk magunkra, amelyek a nyári forróságban is elviselhetőek a bőrünkön.

Rövidnadrág és top

Kétségkívül a rövidnadrág az egyik legnagyszerűbb választás a nagy hőségben, és egy légáteresztő, könnyű toppal párosítva nem is létezik ennél kényelmesebb és szellősebb viselet. Ha nem a testre feszülő, hanem a lazább szabású nacikra esik a választásod, még kevésbé fogsz izzadni, és még jobban éri majd a levegő a bőrödet.

rövidnadrág

Nyári ruha

Kinek ne jutnának eszébe a nyárról és a melegről a lenge női nyári ruhák, végtelen számú színben, fazonban és mintákkal? Valójában nincs nehéz dolgod, ha egy megfelelő nyári ruhát akarsz találni magadnak, mert a derékban karcsúsított, A-vonalú szoknyarésszel ellátott egyberuhák minden testalkat típuson jól mutatnak – természetesen a rád passzoló méretben. Igazán forró napokon a légáteresztő, nem testhezálló darabok mindenképpen kellemesebb viseletnek számítanak.

nyári ruha

Könnyű szoknya crop toppal

Akár mini, akár midi hosszúságú szoknyára esik a választásod, érdemes a minél könnyebb, lélegző anyagból készült darabokat keresned. Ne legyen túl szűk a szabása, hiszen a nagy melegben a bővebb fazonok jobban a bőrödhöz engedik a levegőt. A crop top – azaz a rövidebb, köldök felett végződő felsőrész  – idén most még trendibb megoldásnak számít, és a rövidebb szoknyákhoz is nyugodtan felveheted, nemcsak a térdig érő verzióhoz.

szoknya crop toppal

Világos színek, könnyű anyagok

Nyáron a nagy melegben nem érdemes műszálas, vagy vastagabb anyagokat hordanod, hiszen nemcsak meleged lesz bennük, de a testszagodat is felerősítik. Keresd a természetes, könnyű anyagokból készült ruhadarabokat: a len, a pamut és a vászon kellemes viselet lesz. A színek szintén fontosak, hiszen a sötét árnyalatok egyből magukba szívják a meleget. Inkább az egészen világos, vagy pasztell színek bizonyulnak jó választásnak, ami nem zárja ki, hogy sötétebb színű minták legyenek a világos alapszínen.

fehér ruha

Kisebb ékszerek

Nemcsak a ruhák, de a kiegészítők és az ékszerek terén sem érdemes olyanokat választanod, amelyek nagyok, vagy nehezek, hiszen a melegben elviselhetetlenné válnak. Olyan ékszereket keress, amelyek apróbbak, könnyűek, természetes anyagokból készültek, a nyakláncok legyenek vékonyabbak. A nagyméretű fém kiegészítők szinte égethetik a bőrödet, ezért inkább csak az esti órákban ajánlott felvenned őket.

nyári ékszerek 2014

Nyári kiegészítők

Vannak olyan kiegészítők, amelyeket nyáron nem hagyhatsz ki, hiszen használatukkal egészségedet is véded. Az elsődleges ilyen darab a napszemüveg, amely nemcsak védi a szemeidet, de kiváló stílusdarab is. A (szalma)kalapok szintén bevethetőek, ha szeretnéd feldobni nyári összeállításaidat, de ne feledkezz meg a leheletnyi kendőkről sem, mert nagyszerűen mutatnak napszemüveggel – na és annyi minden mással is 🙂

nyári kiegészítők