Öltözködési tippek

Mit vegyél fel, ha nyári esküvőre hívtak meg?

  • 2014-06-29

Gondban lehet az ember, ha esküvőre hivatalos. Nyilvánvalóan jól szeretnénk kinézni, ám a menyasszonyt sem akarjuk túlöltözni – aki mégis, az most azonnal tegyen le róla! -, továbbá túl egyszerűen sem akarunk megjelenni, mert nem szeretnénk alulmaradni a többi csinos hölgyvendéghez képest. A nyáron tartott esküvőkre bizonyos szempontból egyszerűbb megfelelő ruhát találni, de érthető, ha még így is tanácstalannak érzed magad. Összeállításommal átláthatóbbá szeretném tenni számodra, milyen ruházat felel meg egy nyári esküvőre, hogy semmiképpen ne kelljen kellemetlenül érezned magad!

Flitteres szépségek

Ne érezd úgy, hogy a flitter túlzás egy esküvőre, ugyanis kisebb mennyiségben tökéletesen elegáns hangulatot ad a ruhádnak. Az is fontos, hogy a csillogást kölcsönző apró díszek olyan ruhán helyezkedjenek el, amelynek szabása nem számít soknak egy nyári esküvőhöz. Ne válassz tehát „nagyestélyit” idéző ruhákat, és kerüld el a diszkókirálynő stílust is! Inkább maradj az egyszerű egyenes, vagy A-vonalú fazonnál. Mivel a flitterek látványossá teszik ruhádat, a cipőd legyen egyszerűbb, egyszínű, minták nélküli, és inkább matt, mint fényes.

flitteres ruha

Egyszerűen virágosan

Talán unalmasnak érzed első hallásra a hagyományos virágos nyári ruhát egy esküvőre, de ne vesd el azonnal az ötletet! Igenis elegáns és ünnepi hangulata lehet egy világos, vagy telített színekben pompázó nőies szabású ruhácskának, főleg, ha selyemből, selyemszaténból, organzából, vagy jacquard szövetből készült. Esküvőre a hagyományosan nőies, derékban karcsúsított, szoknyarészen lefelé bővülő, vagy a test vonalát hűen követő szabásvonal a legszebb, de természetesen egy egyenes fazonú példány is gyönyörű lehet.

esküvőre

esküvőre

virágos ruha

Peplum-díva

A peplum – amely a szoknya csípő részén megjelenő szoknya-szerű fodros rátétet jelenti – jellegénél fogva eleve elegáns külsőt kölcsönöz, így egy nyári esküvőre kitűnő választás azoknak, akik nem túl szélesek csípőtájékon, vagy fenékben. Lehet egyszínű, virágmintás, vagy pompázhat grafikus mintákban is – a peplum úgyis feldobja az egyszerűbbnek tűnő ruhákat is.

peplumos ruha

Elbűvölő maxiruha

A maxiruha egy kövekkel vagy gyöngyökkel kirakott lapostalpú pántos szandállal igazán bájos és megfelelő viselet egy ilyen jeles eseményen. Arra figyelj, hogy a ruha, amelyben egész este jól szeretnéd érezni magad, ne legyen fehér,  hiszen az – ha csak picit is, de – a menyasszony ruhájára emlékeztetne, és ez abszolút kerülendő. A virágokkal borított, vagy a szép tavaszi színekben játszó változatok megfelelőek lesznek.

maxiruha

maxiruha

Puffos ruhácska

A puffos szoknyarésszel ellátott ruha hétköznapi viseletként is hordható, de gyönyörű cipellővel, alkalmi jellegű kiegészítőkkel nagyszerű megoldás egy nyári esküvőre is. A puffos szoknya szintén magában rendelkezik azzal a bizonyos „elegáns faktorral”, amit nyugodtan bevethetsz egy ilyen eseményen.

puffos ruha

A dögös pánt nélküli

Egy asszimmetrikus vonalvezetésű, vagy rakott szoknyás, derékban karcsúsított, pánt nélküli, vagy egészen vékony pánttal bíró ruha tökéletes választás, hiszen elegánsan és ízlésesen leszel szexi ebben a viseletben. Leginkább a pántos magassarkú cipők illenek hozzá, illetve a borítéktáska. A színeket tekintve lényegében mindegy, melyiket részesíted előnyben ennél a fazonnál, de alapszabály, hogy a feketét és fehéret kerüld el egy esküvőn.

esküvőre

esküvőre