Öltözködési tippek

Mire van hatással az öltözéked?

  • 2013-11-05

A választ biztosan Te is sejted… „Valószínűleg elég sok dologra”- válaszolhatnád. Mai írásomban három ilyet szeretnék kiemelni, melyek sok mindent meghatároznak 🙂

Egy ideje mindenhonnan azt halljuk, olvassuk, hogy mennyire fontos a saját stílus kifejeződése az öltözködésben. Mit is jelent ez? És mennyire fontos ez valójában?

Egyéni stílusod kialakításában nem az a fontos, hogy méregdrága, a legújabb trendeknek megfelelő holmikat húzz magadra! Megnyugodhatsz Kedves Olvasó, ilyesmire egyáltalán nem szeretnélek rávenni 🙂 A legeslegfontosabb, hogy az, ami rajtad van, összhangban legyen az egyéniségeddel és a testalkatoddal, azaz NEKED álljon jól, TE tükröződj benne! 

Nézzük meg, mire van hatással a megjelenésed:

a hangulatodra, közérzetedre: az éppen aktuális kedved és a rajtad lévő ruha között oda-vissza kölcsönhatás lép fel, tehát igenis hatnak egymásra! Azaz, a reggeli hangulatodtól is függ, mit veszel fel aznap, ugyanakkor ami rajtad van, egész nap képes befolyásolni a közérzetedet. Ezért nagyon fontos, hogy mindig, minden eseményre, alkalomra az oda leginkább illő, megfelelő szettet vedd fel! Így arra is befolyással lehetsz, hogy mennyire leszel határozott, merész aznap, mennyi önbizalommal rendelkezel majd, és milyen üzenetet közvetítesz az éppen jelenlévőknek!

befolyásolja a magabiztosságodat: azt jól tudjuk, hogy a magabiztos nőket sokkal szexisebbnek tartják, mint a visszahúzódó, szégyellős hölgyeket. Több sikert és elismerést érhetsz el az életben, ha magabiztosságod mindig egy stabil, egészséges szinten marad, és nem ingadozik. Ebben pedig nem is gondolnád, mekkora, de mekkora szerepe van annak, hogy milyen ruha van rajtad, hogy mennyire tudsz eggyéválni a rajtad lévő öltözékkel! Ha arra kényszerülsz minden reggel, hogy unalmas, hozzád nem passzoló, tanácstalanságból vagy kényszerűségből megtartott ruhákat ölts magadra és abban legyél egész nap, sokkal kevesebb lesz az önbizalmad is, hiszen nem tudod azt sugározni a környezetednek, hogy „olyan jól érzem magam a bőrömben, olyan csinos vagyok!”. Azért érdemes és tanácsos megtanulnod, hogy mi áll jól neked, és miben vagy a legszebb, hogy mindig fantasztikusan nézhess ki (ez nem azt jelenti, hogy mindig kiskosztümben kell feszengened!), és ez hozzásegítsen ahhoz, hogy tényleg azt érezd ott belül is: „fantasztikus vagyok, ma is jó napom lesz!”

befolyásolja a viselkedésedet, hogy milyen lehetőségek előtt nyílsz meg, és mi elől zárkózol el: biztos vagyok benne, hogy ismered azt az érzést, amikor a ruhád, a külsőd, a megjelenésed miatt zárkózol el egy meghívás elől, vagy mondasz nemet egy olyan hirtelen jött programra, amire szíved szerint szeretnél elmenni. Mondjuk pont lenne ott valaki, aki előtt eszed ágában sincs abban a ruhában mutatkozni, ami rajtad van, vagy pedig az esemény jellege miatt nem szeretnél abban a holmiban megjelenni ott. Nem arra akarlak rábeszélni, hogy mindig a legjobb, legdögösebb ruhádban feszíts! Ám ha rendszeresen úgy öltözöl fel, amit Te magad is „csak közepesnek” tartasz, akkor nagyon sok, Téged előrevivő lehetőségről maradhatsz le azért, mert a külsőd miatt nemet mondasz rá! Mindig olyan ruhában indulj el otthonról, amiben magabiztosan viselkedhetsz, amit soha nem kell szégyellned, mert tudod, hogy „csillagos ötös” vagy benne 🙂 (Akár alkalmi, akár munkahelyre hordott szettről van szó.)

Remélem, sikerült rávilágítanom néhány nagyon fontos szempontra, és nem fogsz félni sem ezentúl az öltözködéstől, hanem elhiszed, hogy MINDEN EGYES NAP érdemes kihoznod magadból a maximumot – hogy mindig jól érezhesd magad 🙂

Ha pedig fogalmad sincs, hogyan érhetnéd ezt el, fordulj hozzám bizalommal! Akár személyesen, akár levélben, akár a Mini Stílustanfolyammal szívesen segítek Neked! 🙂