Öltözködési tippek

Milyen fürdőruha illik a testalkatodhoz?

  • 2014-06-25

Az előző részben megismerhetted, mely fürdőruhatípusok számítanak a legdivatosabbnak az idén. Ám mit sem ér a tájékozottságod ezen a téren, ha nem vagy tisztában azzal, melyik fürdőruhafazon áll jól a Te testalkatodhoz! Sajnos a legtöbbünk nem rendelkezik tökéletes alakkal – nos, mert ilyen nem is létezik! -, így mindenképpen érdemes tisztában lenned azzal, hogy a Te idomaidhoz milyen fürőruhát célszerű választanod a hatalmas kínálatból.

Olvasd végig a következő tippeket, keresd meg, hogy mely leírások jellemzőek rád – hiszen több is passzolhat -, így végre bátran belevághatsz új fürdőruhád felkutatásába, hiszen sokkal többet fogsz tudni a témáról, mint eddig!

Körte alkat

A magyar nők többsége körte alkattal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a csípő-fenék-combok területén a legerősebbek, míg válluk keskenyebb az alsó régióhoz képest. Ehhez a testalkathoz mindenképpen olyan fürdőruhát célszerű választanod, amely a dekoltázsod területére, azaz a felsőtestedre tereli a figyelmet, és lehetőség szerint nem fektet hangsúlyt a csípő és combok tájékára. A legjobb, ha az alsórész egyszínű, és sötétebb, mint a melltartórész, hiszen a világos színek nemcsak nagyítanak optikailag, de a tekintetet is vonzzák. Alulra slankított fazont válasszunk, amin nincsenek fodrok és rátétek, tehát semmi különösebb figyelemfelkeltés.

Felülre – főleg, ha a mellek kisebbek – olyan bikinifelső kerüljön, amely kiemeli a melleket, és fodrokkal, ráncolással, rátétekkel adnak egy kis pluszt ennek a területnek.  Az alsórész semmiképpen se legyen nagy és terebélyes, mert csak még nagyobbnak mutatja a fenék és csípő területét. A vékony pántokkal oldalt megkötős bikinialsók azért jók, mert szintén karcsúsítanak. Amennyiben egyrészes fürdőruhát szeretnél, olyat keress, amelynek az alsó része sötétebb színű, felül pedig vagy színekkel, vagy mintákkal, vagy egyéb extrákkal ki van emelve a dekoltázsod. Nagyon jó választás az asszimmetrikus szoknyácskával ellátott alsó, hiszen optikailag karcsúsít. Tankinit is viselhetsz, mert ez hosszítja és karcsúsítja a sziluetted.

A grafikus és absztarkt minták szintén karcsúsítanak, nyugodtan vesd be egy- vagy kétrészes megoldásoknál is ezt a trükköt.  A fekete-fehér keresztben csíkos egyrészes fürdőruhák is slankítják a csípő és fenék vonalát.

Alma alkat

Ha a hasad és a melleid területe számít tested legszélesebb részének, és a plusz kilók is ide hajlamosak felszaladni – viszont a lábaidat szívesen mutogatod -, akkor az alma alkatúak közé tartozol. Esetedben a legjobb választás, ha olyan fürdőruhát veszel fel, amelyik némiképp eltakarja a hasi úszógumikat, vagy eltereli onnan a figyelmet. Az egyrészes fürdőruhákban és a tankiniben is bízhatsz, hiszen mindkettő elfedi a hasi területet, a megfelelő fazonnal mégis nőies és szexis lehetsz. A mély dekoltázs az egyrészes fürdőruhán és a tankini fazonon is nagyszerű választás, hiszen vonzza a tekintetet és kiemeli szép kebleidet.

A grafikus mintákkal ellátott, vagy a fekete-fehér egyrészes, illetve a tankini szintén szépen elrejti a hasat, és azok a fürdőruhák is kiválóak, amelyek középső részén csavarások, anyagmegtekerések láthatók.  Az apró (virág)minták is magukba olvasztják a plusz kilókat.

plus size swimwear image Plus Size Swimwear Style

Fiús alkat

Amennyiben azért nem szeretsz fürdőruhában mutatkozni, mert túl alaktalannak és fiúsnak találod a tested, ne csüggedj, van megoldás! A lényeg, hogy gömbölyíteni kell a csípőd és a melleid területét, ezért olyan egy- vagy kétrészes fürdőruhát érdemes választanod, amely ezen a részeken van hangsúlyozva, akár fodrokkal, akár feltűnő részletekkel, fényesebb rátétekkel. Az oldalt megkötős, a széles pántos, vagy az övrésszel rendelkező alsó nagyon jól fog állni, ha pedig felsőrészt keresel hozzá, akkor szivacsos, vagy fodrokkal hangsúlyozott darabot válassz. A fodros kisszoknyával készült alsórész szintén kitűnően áll majd! A most oly népszerű trikinikben sem fogsz csalódni, mert a középső ívelt rész, amellyel a mell- és csípőrész össze van kötve, nagyon szépen nőiesít.  Keresd a feltűnő, világos, ragyogó színeket, és azokat a derékon befelé ívelő mintákat, amelyek optikailag gömbölyűbbé varázsolnak!

Kis mellek

A kisebb mellek előnye, hogy nem kell erős tartást biztosító felsőrészt keresgélni (sokszor két számmal nagyobb méretben, mint az alsót), és a pánt nélküli bikinifelsők is nagyon szépen mutatnak az ilyen testalkaton. Ha kicsi a melled, inkább szivacsos felsőrészt válassz, de a fodros, különböző rátétekkel megbolondított darabok is remekül állnak majd. Kerüld a sima, szivacs nélküli háromszög fazont, amelyen semmi plusz nincs kívülről! A pánt nélküli bikini melltartókból is a szivaccsal ellátott a megfelelő.

Próbáld ki a trikiniket, hiszen ezek olyan dekoratív és nőies megjelenést biztosítanak, amely a Te figyelmedet is eltereli arról, ha esetleg zavar a melleid mérete.

Nagy mellek

A nagy kebleknél a kellő alátámasztás a legfontosabb, ez pedig egy fürdőruha esetében ugyanúgy igaz, hiszen közszemlére teszed figyelemfelkeltő dekoltázsod. Olyan felsőrészt kell választanod, amelynek elég széles pántjai vannak, így elegendő tartást biztosítanak. A pánt nélküli verziók általában „veszélyesek”, és legtöbbször nem emelik meg eléggé a melleket. Keresd a szivaccsal formázott bikinifelsőket és egyrészes fürdőruhákat, mert ezek varázsolják igazán gyönyörűvé a dekoltázsodat.

A grafikus és absztrakt minták a felsőrészen optikailag kisebbíteni fogják melleidet, így ezt a trükköt is bevetheted, ha szükségét érzed. Ha tankinit, vagy trikinit vásárolsz, akkor is keresd a szivaccsal és merevítővel készült példányokat!