Öltözködési tippek

Irodai stílus a januári dermedt hangulatban

  • 2016-01-05

Így januárban mindenki egy kicsit kényelmesebb, esetleg lustább, lassabb, fáradtabb – hiszen még az ünnepeket is alig hevertük ki! Talán öltözködni sincs annyira kedvünk – nemhogy dolgozni! -, így aztán érdemes egy kicsit tudatosan, koncentrált erővel és figyelemmel felpörgetnünk magunkat, hogy teljesíteni tudjunk és legalább közepesen jókedvűek legyünk. (Sajnos ebben az időszakban szokott drasztikusan megnövekedni a depressziósok száma, érdemes megelőznünk a tünetek kialakulását!)

Odakint nagyon hideg van, bent az irodában már szerencsére jóval melegebb, ám pont ezért okoz akkora gondot, hogy mit is vegyünk fel a reggeli rohanásban? Kell néhány bevált, kipróbált ötlet, hogy a január is úgy teljen el, hogy mindig jól öltözöttnek, stílusosnak érezzük magunkat!

Gondolkodj szettekben!

Mi sem mutat jobban, mint egy téli hangulatú, tweed vagy gyapjú „együttes”, amelynek alsó és felsőrésze azonos (vagy egymáshoz hangolt) mintájú és színű. Keresd és hordd bátran ezeket a kétrészes szetteket! A szoknyás és nadrágos (akár trapéz szárú) modellek is divatosnak számítanak, nyugodtan viseld magassarkúval, alatta garbóval, vagy kerek nyakú, színes pólókkal. Tipp: nézz körül a turkálókban is!

téli kétrészes

A jó öreg kötött, magas nyakú pulcsi

Legyen inkább szűkebb szabásvonalú, test vonalát követő, hogy még jobban mutasson egy szűk ceruzaszoknyával, vagy egy bőszárú nadrággal.

magas nyakú pulcsi

Játék a rövid blézerekkel

Idén télen is nagyon sikkes viselet a magas derekú, A-vonalú szoknya rövid állású blézerrel (amely nem ér le a csípőd vonaláig), és magas sarkú cipővel vagy csizmával. Ugyanígy hordhatsz klasszikus vonalvezetésű és stílusú ruhát is rövid blézerrel, csak figyelj a színharmóniára!

magas derekú szoknya

Még mindig blézer, csak mintás

Nagy esélyünk van arra, hogy a hozzánk passzoló meleg, vastag, jól szabott blézerünkre kockás, vagy egyéb mintákkal ellátva bukkanunk rá az üzletben. Ennek azonban csak örülhetünk, hiszen színes garbókkal, kerek nyakú pólókkal, vagy magas nyakú, kötött ruhákkal is nyugodtan viselhetjük, remekül fog állni rajtunk! Természetesen passzol hozzá a fekete ceruzaszoknya is, vagy a slim szabású sötét nadrágok.

blézer

tweed blézer

Szeressük meg a hetvenes éveket!

Az egyik legstílusosabb téli összeállítás 2016-ban az egészen bőszárú nadrág karcsúsított, duplasoros gombolású blézerrel.

duplasoros blézer

Egy kis vintage hangulat munka közben

Ha ezt a szettet vesszük fel, készüljünk fel arra, hogy aznap minden munkatársunk dicsérni fogja megjelenésünket! A hozzávalók: rövid szabásvonalú kardigán alatta ugyanolyan színű  finomkötött pulóverrel, karcsúsított fazonú kockás nadrág, magassarkú. (Bónusznak pedig feltehetünk egy, a 70-es éveket idéző sminket.)

hetvenes évek viselet