Öltözködési tippek

Így öltözz az irodába nyáron

  • 2014-06-28

A hivatalos, ám sikkes külső a nyári hőségben a mindennnapos bosszúságot okozó feladványok közé tartozhat, hiszen nem egyszerű olyan szettet kitalálni magunknak, ami nemcsak hogy passzol munkahelyünk elvárásaihoz, de közben a melegben is kellemesen érezhetjük benne magunkat. Fokozottan igaz ez abban az esetben, ha olyan környezetben dolgozunk, ahol a „business look” elvárt, tehát kosztümöt, vagy hasonlóan komoly összeállítást követelnek meg tőlünk. A következőkben olyan hasznos nyári tippeket kaphatsz, melyekkel felfrissítheted a legmelegebb időszakban használt ruhatárad, és mindennap változatosan öltözködhetsz az egyre nagyobb forróság elelnére is.

A-vonalú ruha

Az egyszerű szabású, letisztult stílust közvetítő A-vonalú ruha – mely kellemes, légáteresztő anyagból készült – az egyik legjobb választás lehet a nyári melegben. Egyszerre lehetsz benne elegáns és nőies, miközben határozott benyomást kelthetsz. Az A-vonalú ruhák minden testalkat típus számára előnyösek, így biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb darabot nyáron is.

A-vonalú ruha

A-vonalú ruha

Könnyű nyári kosztüm

Ha munkahelyeden kötelező kosztümben megjelenned, ezt nyáron is megteheted, csak figyelj arra, hogy világos színű összeállítást válassz, emellett az anyaga is könnyű legyen és szellős. A pamut, vagy vászon nagyon kellemes viselet a nagy melegben, és kis szerencsével szép darabokat találhatsz itthon is, legyen szó akár nadrágkosztümről, vagy a szoknyával készült változatról.

vászon kosztüm

vászon kosztüm

Elegáns ingruha

Az ingruhák idén nagyon trendinek számítanak, és többek között az a jó bennük, hogy a kiegészítőket váltogatva különböző stílusban hordhatod őket. A nőiesebb és letisztultabb stílusú ingruhák az elegáns irodai megjelenés követelményeinek is megfelelnek. A legjobban pántos magassarkúval  és nagyméretű táskával mutat.

ingruha

111cotton shirtdress

Magas derekú bőszárú nadrágok

Igazán csinos és sikkes viselet a most oly divatos magas derekú feltűnően bőszárú nadrág. Nemcsak egyszerű blúzzal viselheted, de szűk, testhez feszülő felsőrészekkel is, továbbá crop toppal – attól függően, mennyit enged meg a munkahelyed. Idén crop toppal hordva számít a legdivatosabbnak ez az összeállítás, de arra mindenképpen figyelj, hogy a köldököd ne látszódjon ki – még egy lazább munkahelyen sem -, szigorúan csak egy vékony sávot engedj láttatni a bőrödből a nadrág és a felsőrész között!

bőszárú nadrág

bőszárú nadrág

Crop top magas derekú A-vonalú szoknyával

Egy olyan munkahelyen, ahol nem vagy annyira megkötve az öltözködés terén, bátrabban alkalmazhatod az aktuális nyári trendeket. A crop top – azaz a mell vonala alatt körülbelül három ujjnyival végződő kicsit bővebb, lengébb szabású felsőrészt jelent – ebben az évben fénykorát éli, így próbáld ki nyugodtan, ha van hozzá kedved. Figyelj arra, hogy mindenképpen magas derekú szoknyával vagy nadrággal párosítsd, és ne látszódjon ki a köldököd! Irodai munkához is nagyon stílusos egy olyan szettet felvenned, amely egy egymáshoz passzoló a-vonalú szoknyából és egy crop topból áll.

crop top szoknyával

crop top szoknyával

crop top szoknyával