Öltözködési tippek

Így hordd a nadrágot! II. rész

  • 2015-02-25

A nadrágokról szóló sorozatom első részében az egyenes vonalvezetésű fazont mutattam be. A most következő összeállítás egy ugyancsak kitűnően variálható és sokoldalú alsóról szól: a bőszárú nadrágról.

Téved, aki azt gondolja, hogy a bőszárú nadrágok divatjamúltak, vagy az idősebb korosztálynak szólnak! Az igazság az, hogy ez a fazon soha nem fog kimenni a divatból, és bármely életkorban viselhető. A bőszárú nadrággal egyszerűen megjeleníthetjük magunkon a sokat emlegetett „könnyed eleganciát”, mely erőlködésektől mentesen kölcsönöz ragyogást és női bájt viselőjének. A bőszárú nadrágok a kifutókon is minden szezonban felbukkannak, hiszen az utóbbi évtizedekben méltón érdemelték ki a klasszikus stílusdarab címet. Legyen akár jól szabott, irodai darab, vagy magas derékvonallal rendelkező, ejtett ülepű pizsamafazon, a bőszárú nadrág rengeteget elárul rólad és a stílusodról.

bőszárú nadrág

Azonban van egy nagyon fontos szabály, amit mindenképpen meg kell jegyezned, mielőtt bőszárú nadrágba bújtatod gyönyörű lábaidat! Ez a fazon soha, de soha nem lehet túl rövid, egyetlen egy centit sem engedhetsz meg magadnak, mert akkor azonnal teljesen más képet mutat majd! Ha mezítláb méred, a bőszárú nadrág aljának a sarkadnál le kell érnie a talpad vonaláig. Ha csak egy szegésnyi sávval is rövidebb, téged is össze fog nyomni optikailag, és a lábaidat is vastagítani, rövidíteni fogja.

Bő nadrág a hétköznapokban

A mindennapok városi viseleteként is tökéletes választás bőszárú nadrágot hordani, hiszen a laza, lágy esésű anyagok sikkes megjelenést kölcsönöznek. Ezt a típust érdemes len, muszlin, vagy selyem alapanyagokból beszerezni. Természetesen nagyon fontos, hogy mit viselünk felül: a szűk, nőies blúzok, topok illenek hozzá leginkább, amelyek nemcsak az alakot mutatják meg, de lefelé irányítják a tekintetet a csípőre és a lábakra egészen a bokáig, ami a bőszárú nadrágban már nem látszik, de ettől még izgalmasabbá válik a viselet. Övet mindenképpen érdemes feltennünk az összeállításhoz, ha pedig a kiegészítők is tökéletesen passzolnak a nadrághoz és a felsőhöz, akkor a lábaink előtt fog heverni az egész város.

bőszárú nadrág

A hárem- vagy pizsamafazon

A férfiak többsége ki nem állhatja, a nők mégis oda vannak érte. Valljuk be, öröm ránézni erre a nadrágfazonra, és mi nők még szexinek is érezzük benne magunkat – annak ellenére, hogy az ellenkező nem utálja, hogy semmit nem láthat benne, és még az ülepe is lóg… A bőszárú, ejtett ülepű, laza háremnadrágok és az ebbe a csoportba tartozó pizsamanacik minden testalkat típusnak jól állnak, legyen szó hosszúlábú manökenekről, vagy alul ducibb körtékről. A testet körüllengő, könnyű anyag és a kényelmes pizsama stílus kitűnő választás a nyári estéken rendezett partikra, vagy a tengerparti sétákhoz egyaránt. Ezen a fazonon belül a legjobban kihasználható darabok a sima elejű oldalzsebes nadrágok. Nagyszerűen passzol az egyszerű nyári topokhoz, mellényekhez, amit nagyméretű színes karkötőkkel feldobva te is közelebb érezheted magad az áhított Chanel-stílushoz. Ne feledd: magassarkú cipővel karcsúbbnak fogsz látszani, gömbölyűbb idomoknál mindenképpen érdemesebb ezt választanod a lapos cipők helyett.

háremnadrág

 Éjszakai sikk

Szerencsére nem kell ahhoz Giorgio Armaninak lennünk, hogy esti partikhoz, vagy elegáns megjelenést igénylő alkalmakhoz aktualizáljuk bőszárú nadrágunkat. A titok: rétegezz egymásra különböző, finom anyagokat ugyanabból az árnyalatból! A semleges színek a legjobbak, hiszen ezeken belül könnyebb egyforma tónusokat találni, de ha feltűnőbb szeretnél lenni, akkor választhatsz erőteljesebb színeket is. A feketével vagy a szürkével mindenesetre nem foghatsz mellé.  Vegyél egy sima, fekete bőszárú nadrágot, válassz hozzá egy fekete felsőt, amelyen lehetőleg legyen valami kis csillogás (pl. jó ötlet egy kövekkel kirakott mellény), tegyél fel nyakláncot, fülbevalókat és karkötőt ugyanabban a stílusban és színben, majd húzz fel egy fekete kiskabátot vagy blézert. A csipkeberakásos trikófazonok is nagyon jól mutatnak a kiskabát alatt.

bőszárú nadrág