Öltözködési tippek

5 perces stílustanácsadás: hogyan viselj farmert az irodában?

  • 2015-11-30

Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy hét közben is farmert húzzanak a munkahelyükre, hiszen maga a környezet, és a munkakör sem egyeztethető össze  ezzel a laza stílussal. Ám még sincs veszve minden! Igenis lehet úgy hordani a farmert, hogy az iroda-kompatibilis legyen! Csupán a megfelelő szabású, megfelelő színű darabot kell viselni, és természetesen olyan kiegészítőkkel, ruhadarabokkal kell kombinálni, melyek azonnal professzionális külsőt adnak – még farmerrel együtt is.

Köszönet a tweed blézernek!

Bármely sötét tónusú farmernadrágnak hivatali megjelenést kölcsönöz egy jól szabott, elegánsan nőies tweed blézer, mely alatt remekül mutatnak a szalagcsokor-galléros blúzok, de az ejtett nyakú és a kerek kivágású felsőrészek is szépen passzolnak hozzá. Idén télen a bőszárú farmernadrágok nagyon divatosnak számítanak, de akinek az alakja ezt nem engedi meg, annak érdemesebb az egyenes szárú vagy slim fit szabásvonalaknál maradnia. Jöhet hozzá magassarkú, de a maszkulin stílusú bokacipők is remekül mutatnak vele!

hogyan viselj farmert az irodában

hogyan viselj farmert az irodába?

Farmerből is lehet a ceruzaszoknya!

Ha sötét színű és nem koptatott, már csak arra kell figyelni, hogy szépen kövesse a tested vonalát. Bő, vagy formátlan, egyenes szabású farmerszoknyákat nem érdemes irodába felvenned, mert sokkal teljesen más képet adnak, mint egy nőies ceruza fazon. Egy szép blúz elegáns kardigánnal, vagy hideg időben egy finomkötött garbónyakú pulóver, plusz egy magassarkú – és máris kész a kényelmes, ám megkérdőjelezhetetlen irodai viselet.

farmer irodába

farmer irodába

Akár felül is megengedett a farmer

Ha felül farmeringet, vagy egyéb szabásvonalú farmer felsőrészt viselsz, akkor alul legyél legalább két szinttel elegánsabb! Ha ezt a szabályt betartod, nem mutogathat rád senki, hogy mennyire alulöltöztél az irodába… Egy szép nude színű, fehér, vagy fekete ceruzaszoknya, illetve egy elegáns fazonú szövetnadrág nagyszerűen illik a farmeranyagú felsőkhöz. Érdemes ebben az esetben is óvakodni a koptatott daraboktól, keresd inkább a sötét, visszafogott kék farmer topokat. Ha kreatívabb munkakörben dolgozol, vállalhatod a bőrszoknyát is a farmer felsőrész mellé, vagy élénkebb színű (piros, pink, sárga) alsórészt is húzhatsz. Cipőből ajánlott szintén kicsit elegánsabb stílusút, igényesebb kivitelűt húzni (akár magassarkú, akár félcipő), hogy ezzel is emeld megjelenésed kifinomultsági szintjét.

farmering

farmering

farmering