Öltözködési tippek

Hogyan viseld ősszel a kombiné ruhát?

  • 2014-08-22

Bármennyire is fáj, a nyár végéhez érkeztünk, ami azt is jelenti, hogy sajnos fel kell készülnünk a hidegebb napokra. Bizony nehéz elbúcsúznunk kedvenc lenge ruháinktól és nyári holmijainktólm, hiszen nincs is annál jobb érzés, mint a kellemes melegben – vagy a rekkenő hőségben – könnyű anyagokat viselni a testünkön. Hogy időben egy kicsit kitolhassuk ezt az élményt a hűvösebb időszakra is, érdemes elővennünk kreativitásunkat, és körülnéznünk gardróbszekrényünkben: mivel tehetnénk egy fokkal melegebbé a nyári darabokat?

A spagettipántos, vékony anyagból készült, ún. kombiné ruhák rendkívül nőies és szemet gyönyörködtető összetevői ruhatárunknak, és a kellemesen enyhe őszi hetekben vétek volna nem kihasználni őket, hiszen pár egyszerű trükkel nem csupán kellően meleggé, de igazán stílusossá tehetőek! Következzen néhány tipp, hogyan varázsolhatod őszi viseletté ezt a jellemzően nyári ruhát!

Irodai sikk

Mivel a kombiné fazonú ruhák szoknyarésze külön is igen jól mutat a csípőn és a combokon, nyugodtan felvehetsz fölé egy olyan felsőrészt, amely ellensúlyozza a ruha szexisségét. Hogy munkahelyi komolyságot vigyél új szettedbe, válassz egy olyan hosszú ujjú topot, amelynek tartása van, merevebb anyagból készült, és a strukturált stílust képviseli. Ehhez magasfényű fűzős vagy csatos félcipőt ajánlott húznod, és szigorú borítéktáskával, vagy kisebb méretű szögletes kézitáskával egészítsd ki.

kombiné ruha pulcsival

Laza dögös

Ki mondta, hogy egy kombiné ruhát nem lehet nyugodt szívvel felvenni egy bőrdzsekivel? Tökéletes párosítás, bár érdemes egy topot húzni a ruha és a dzseki közé, hogy az utóbbinak jobb legyen a tartása. Hogy szandállal, bokacsizmával, vagy félcipővel egészíted ki, az már rajtad és a többi kiegészítőn múlik. Több hosszú nyaklánc egymáson, vagy egy mintás kendő is illik a szetthez.

152d2f8979e6e34fa8f4e53fb54b68f4

Felül melegítő

Egy vékonyabb anyagból készült garbó, mely a ruha színével harmonizál, szintén stílusos őszi viseletté teszi ezt a ruhafazont. Ebben az esetben egy lapossarkú  bokacsizma mutat legjobban az összeállítással, és ha még mindig fázol, egy boyfriend stílusú blézerrel is megkoronázhatod a viseletet.

slip dress garbóval

Nagyon őszies

A kombiné ruha egyik legnőiesebb viselési módja ősszel, ha nagy, meleg kardigánnal öltöd magadra, amit derékon megkötsz, hogy hangsúlyozd a derekadat. Egy színben harmonizáló csizma, vagy bokacsizma tovább fokozza az ősziesen szexi hatást. Egy áttetsző, vékony harisnya szép átmenetet képez a pulóver vastagsága és a ruha lengesége között.

kombiné ruha kardigánnal

Erdei séta

Hogy mennyi mindennel jól mutat egy lenge nyári ruha! Mostanra már biztosan te is látod, hogy csak a fantázia szabhat határt ennek a sokoldalú darabnak… Őszi hétköznapokon válassz hozzá egy színes pulóvert, fekete vagy színes középvastag harisnyát, hosszú csizmát, rövid dzsekit – és kiválóan fogod érezni magad.

kombiné ruha pulcsival