Öltözködési tippek

Hogyan találd meg a hozzád illő kötött darabot?

  • 2014-01-30

Hatalmas a választék az üzletekben kötött holmikból, és ha szerencsénk van, egy-egy hozzánk passzoló darabot gyorsan ki is foghatunk, ám jellemzően, amikor célirányosan valami csinos, vagy stílusos kötött ruhadarabra vágyunk, csak nehezen találunk… (Bár ez olyan sok dologgal van így! 😛 )

Mai írásommal segítségedre szeretnék lenni abban, hogy a kötött ruhák világában is biztonságosan tudj „közlekedni”. Azaz ne álljon rajtad nagymamásan, ne kövérítsen, és ne is fordítson ki saját stílusodból. Egyszóval: Te és a kötött kedvenced egymásra találhassatok 🙂

Vegyük sorra, milyen kötött darabokkal találkozhatsz az üzletekben és melyiket hogyan érdemes viselned:

Pulóverek

Kismillió stílusban, fazonban, színben és vastagságban találhatsz pulóvereket, így először is azt a legfontosabb tisztáznod magadban, hogy milyen hatást szeretnél elérni a pulóvereddel? Ha inkább a háttérben maradnál, és egy egyszerű pulcsira vágysz, biztos, hogy gyorsan fogsz találni egyet megszokott farmered mellé, ám így sajnos nem nagyon tűnsz majd stílusosnak. Akkor már jobb eredményt érhetsz el, ha az új pulcsihoz színben passzoló csizmát, szoknyát, vagy vastag harisnyát húzol. Ha pedig igazán stílusos szeretnél lenni, inkább válaszd a bő, oversize (hatalmas) pulóvereket, ehhez pedig mindenképpen(!) szűk alsót húzz, akár nadrágról, akár szoknyáról van szó. Ha „gyerkőc-pulcsit”, pl. mesefigurás darabot veszel fel, próbáld a bohó stílust az öltözéked más részeiben is megjeleníteni (pl. egy hozzá illő szoknyával, csizmával). Azt javaslom, ha fontos számodra a stílusos megjelenés, pulcsiból olyat vegyél, amiben van egy kis extra! Hiszen jól tudjuk: a pulóver az a ruhadarab, amely inkább csak a topmodelleken áll jól…

stylist

stylist

stílustanácsadás

 Kötött tunikák

A kötött tunikák főleg azoknak a nőknek a körében kedveltek, akik takargatni szeretnék hasukat, csípőjüket, vagy feneküket, ám jól tudjuk, hogy ebben az esetben ezzel nagyon óvatosnak kell lennünk. Arra is oda kell figyelned, hogy egyértelműen meg tudd különböztetni a tunikát a kötött ruhától, hiszen a tunikához nadrágot vagy leggingset kell húznod, sima harisnyával nem veheted fel. Fontos, hogy ha bő, oversize tunikát veszel fel, akkor a nadrág mindenképpen testhezálló legyen! Lényeges az is, hogy ha a teltebb körte vagy homokóra kategóriába tartozol, ne vegyél fel hatalmas, bő tunikát, inkább karcsúsított fazont keress.

stylist

stílustanácsadás

Kötött ruhák

A kötött ruháknál arra kell vigyáznod, hogy könnyen sokkal vaskosabbnak tűnhetsz bennük az anyagvastagság miatt. Ha van rajtad némi súlyfelesleg, akkor válassz vékonyabb kötött anyagból készült ruhát, és mindig figyelj arra, hogy megfelelő módon kövesse vonalaidat, legyen benne karcsúsítás is. Szép harisnyával, csizmával párosítva karcsúbbnak tűnhetsz.

stylist

stílustanácsadás

Kötött kardigánok

Talán a kardigánok a legjobban kihasználható darabjai a kötött divatnak. A megfelelő fazon azonnal elegáns, nőies hatást kelt, és még a felesleget is elrejtheti pocak, csípő és fenék tájékról. A kardigánoknak van retro, illetve kislányosabb változata is, ezeket kiválóan kombinálhatod stílusban passzoló, rakott vagy A-vonalú szoknyával, színben harmonizáló nadrággal. A hosszabb, nőies kardigánok inkább az elegáns öltözékhez illenek (kivéve az indián és etno stílusú darabokat, ezekhez a farmer nagyon jól illik).

stílustanácsadás

stylist

 

 

 

Képek forrása: asos.com