Öltözködési tippek

Hogyan légy stílusos a pufi kabátokban?

  • 2016-01-26

A kipárnázott tollkabát – mely úgy ölel körbe, mint a puha, meleg ágy – a legtöbb esetben sajnos nem a legnőiesebb kabátunk Nincs olyan tél, mikor ne merülne fel bennünk, hogy inkább a biztos meleget és a puhaságot válasszuk, vagy maradjunk szexisek és sikkesek, miközben dideregve kell intéznünk minden dolgunkat a mínusz 5 fokos téli időszakban? Azonban nem biztos, hogy választanunk kell, hiszen szerencsére létezik néhány olyan megoldás, amelyekkel még az ormótlannak, vaskosnak tűnő pufi dzsekiket és kabátokat is nőiesebbé, elegánsabbá, kecsesebbé lehet tenni. Kövesd az alábbi ötleteket, és sokkal jobban fogod majd érezni magad a pufi kabátokban is!

Ne legyen túl hosszú és túl rövid sem!

Sokkal könnyebb stílusosnak és nőiesnek lenni közepesen hosszú pufi kabátban, mint derékig érő (pl. bomber fazonú) dzsekiben. Azonban túl hosszút – pl. térdig érőt-  sem érdemes választani, mert ez a kabát típus teljesen el tud „nyelni”, ha túl hosszú kivitelben viseled.

pufi dzseki

A magas sarok itt is nyerő

Biztosan észrevetted már, hogy magas sarkú csizmával, bokacsizmával sokkal nőiesebb az összkép a tollkabátok esetében is! Ne tétovázz, nyugodtan vedd fel hozzá a magasabb sarkakat, nem lősz mellé!

pufi kabát magassarkúval

Lássuk a derekad!

A másik tapasztalat, amelyet sok pufi kabátot viselő nő önállóan is magáévá tesz, hogy az övvel ellátott tollkabátok, vagy a derékban karcsúsított fazonok sokkal szebben mutatnak mindenkin, hiszen a derék hangsúlyozása ennél a vastag kabát típusnál elsődleges ahhoz, hogy szebb és kifinomultabb legyen a sziluettünk. Ha eredetileg nem gyártottak övet pufi kabátodhoz, könnyen beszerezhetsz egy széles, szövetből készült, vagy lakkozott felületű darabot.

pufi dzseki övvel

Monokróm elegancia

Jól tudjuk, hogy a „tónusban tartás” sokkal stílusosabb, mintha több szín van rajtunk. Válassz hasonló színű, tónusú nadrágot, csizmát, sálat, sapkát vagy akár hosszú pulóvert, mint a kabátod, így sokkal egységesebb, ezáltal kifinomultabb és elegánsabb lesz az összkép.

pufi kabát

Hosszú, gyönyörű lábak

Egy pár figyelemfelkeltő, szűk, térd fölött végződő, magasabb sarkú csizmával minden pufi kabát sokkal stílusosabbá és szexisebbé válik.

térd fölött végződő csizma

Csak az ujjatlan verziót ne!

Bár léteznek ujj nélkül készült pufi dzsekik (ezek a mellényekre hasonlítanak leginkább), ám ahhoz, hogy ne a síelős stílust képviseld, bizony nem érdemes ujjatlan tolldzsekit hordanod. Egyetlen esetben érdemes mégis: ha egyedi színe miatt feltűnő, emellett teljesen magadénak érzed a „deszkás”, vagy a sportos stílust.

pufi mellény

Legyen szűkebb a többi ruhád!

A pufi kabát vagy dzseki bő nacival vagy hatalmas hosszú szoknyával sajnos borzalmasan néz ki… Ha már a kabátod kicsit vaskosabb, mindenképpen vegyél fel hozzá slim fit vagy skinny nadrágot, vagy harisnyát szűkebb szoknyával, hogy egyensúlyban tartsd a megjelenésed.

pufi kabát