Öltözködési tippek

Hét tipp a farmering viseléséhez

  • 2014-08-31

Az utóbbi időben megszaporodott a farmeringek száma az üzletekben, és – nem szégyen! – sokszor fogalmunk sincs róla, hogyan lenne érdemes hordanunk őket. A farmer farmerrel – úgy tudjuk – nagyon nem menő párosítás, szoknyával furcsa elképzelni, bőrrel még inkább… Akkor mi marad? Ugyan miért vennénk meg egy farmeringet?

A sztárok közül mégis sokan viselik, méghozzá élvezettel, és tökéletesnek tűnő kombinációkban. Ugyanis a farmering szinte minden stílusba beilleszthető, és valójában minden egyéb farmerrel párosítható: farmernadrággal, farmerszoknyával, farmersorttal… Amire azonban nagyon figyelni kell: ha farmert farmerrel veszünk fel, akkor legalább két tónussal legyen sötétebb vagy az alsórész, vagy a felsőrész! Lessünk el néhány trükköt a divatbloggerektől és a hírességektől, szerezzük be a számunkra legmegfelelőbb farmeringet, és ne féljünk alkalmazni a most következő tippeket!

1. Három együtt

Láthatóan a három különböző árnyalatú farmercucc is működik együtt – sőt a farmersort még batikolt is -, ahogyan Bip Ling divatbloggerinán is láthatjuk. A farmerkékhez vagy a táskáéhoz hasonló színű cipő illik a szetthez.

farmering

2. Éljen a maxiszoknya!

A nyárutón és ősszel is hordható még az ujjatlan farmering maxiszoknyával – betűrve, vagy kint hagyva attól függően, hogy milyen a szoknya dereka és az ing alja. Ez az összeállítás jól mutat egy gyöngyös, vagy más nagyméretű nyakékkel, amelyet a végiggombolt ing fölött hordunk.

farmering

3. Városi séta

Ha ránézünk egy bővebb fazonú farmeringre, mi más is jutna először eszünkbe, mint hogy farmernacival vegyük fel… Ebben az esetben a skinny – azaz minél szűkebb – nadrág a jó választás, hiszen az ing bőségét tanácsos ellensúlyozni. Nagyméretű (színes) táska, napszemüveg, és hangulattól függően lapossarkú lófrálós cipő, vagy magassarkú szandál illik hozzá.

farmering

4. Rövid szoknyával

Már szó esett arról, hogy a farmering bármilyen stílusba beilleszthető. Íme egy elegánsabb változat, amelyben – természetesen – szoknya és magassarkú szerepel, a teljesen begombolt ing fölött pedig fémes, nagyobb méretű nyaklánc. Az azték vagy geometrikus mintás szoknyák rendkívül  jól illenek a farmeringhez, és akár ceruzaszoknyát is húzhatsz hozzá, nem kell feltétlenül rövid változatban gondolkodnod. Borítéktáska, vagy box clutch (dobozka formájú kistáska) passzol a szetthez.

farmering

5. Kihívóan csini

Egy igazi „wow!” összeállítás következik, amelyben maximálisan megjelenik a Nő! A farmeringhez jól passzol a sötétkék blézer, ám még jobb, ha ezt a kék szigorúságot megtöröd a piros cipellő figyelemfelkeltő kacérságával, és egy azonos színű borítéktáskával – a piros keretes napszemüveg pedig már hab a tortán… Ha merész vagy, mindezt sorttal viseld, ha pedig igazán merész vagy, sortból is a szemkápráztatóan csillogót válaszd!

farmering

6. Édes fehérke

A kék farmering – legyen az mintás, koptatott, vagy egyszínű – nagyszerűen mutat fehér nadrággal. A fehér nacihoz pedig igen jól illik egy világos kalap, érdemes kipróbálnod! Barna, fekete, vagy piros táska és cipő is megy az összeállításhoz.

farmering

7. Dögös virágos

Elsőre talán nem jutna eszedbe, de a farmering virágmintás egyberuhával is igazán ütősen mutat! Érdemes felülre egy dzsekit, vagy kiskabátot is húznod, a legjobb választás azonban egy jól szabott bőrdzseki! Bokacsizmával vagy magasszárú fűzős cipővel egészítsd ki a szettet.

farmering