Öltözködési tippek

A tavaszi ruhatárad 7 alapdarabja!

  • 2014-03-12

Hol van már a tavalyi nyár! Az idei tavasz  sok újdonságot tartogat nekünk az öltözködés és a stílus terén, és biztos vagyok benne, hogy örömmel fogadod majd a friss, 2014-es trendötleteket a tavaszi-nyári ruhatárad kialakításához! Íme egy 7 darabból álló lista, melyekkel garantáltan stílusosnak és nőiesnek érezheted majd magad az új szezonban!

Mik is legyenek a tavaszi ruhatárad alapdarabjai?

Bőszárú nadrág

Igazán sokoldalú darab, hiszen bátran viselheted elegánsabb és sportosan nőies stílusban is attól függően, mivel párosítod. A bőszárú nadrágok derékvonala gyakran rakott, vagy ráncolt megoldással készül, de találni belőle teljesen sima, derékhoz és csípőhöz simuló fazont is. Az idei szezon különlegessége, hogy a bőszárú nadrágok rövidebb formában a legsikkesebbek. Ezek a darabok leginkább egy megnyújtott culotte-ra (Lajos korabeli francia térdnadrág neve, ejtsd: külot) emlékeztetnek, ám gyönyörűen kiemelik a derekat és a bokákat. A legjobb választás, ha magassarkúval és a derékvonal fölött végződő, kockafazonú, „ropogós” anyagból készült felsővel viseled.

bőszárú nadrág

bőszárú nadrág 2014

Acne Kat Pinstripe Pants

Sportos szandál

A sportos, bőrből készült áramvonalas szandál enyhén megemelt sarokkal ebben az évben is nagyszerűen használható. Ha van rajta némi díszítés, akkor még nőiesebb, de anélkül is elérheted vele ezt a hatást. Tulajdonképpen bármihez felveheted (bármely életkorban!), legyen szó akár rövidnadrágról, vagy egy kacér nyári ruháról.

sportos szandál

sportos szandál

Konzervatív világoskék blúz

Talán kicsit csodálkozol most, de akármilyen egyszerűnek és semlegesnek tűnik egy halványkék ing(blúz), annál szebben mutat rajtad a megfelelő kiegészítőkkel! Válaszd a ropogós anyagból készült, kissé karcsúsított (de nem túlzottan karcsúsított), nőies megoldásokkal, vagy rátétekkel készült fazont. Vedd fel elegánsabb, letisztult ékszerekkel. Ne felejtsd: a stílus nem azt jelenti, hogy feltűnően kell öltözködnünk! 🙂

Valentino Front Tie Cotton Blouse

Equipment Keira Blouse

N° 21 Pinstripe Button Up

Rakott szoknya

Nemcsak nagyon egyszerű viselet, de emellett most nagyon modern, nőies darab is, amely némi fenséges benyomást is kölcsönöz viselőjének. Mindenképpen minőségi anyagból készült rakott szoknyát válassz, inkább világos, semleges, visszafogott színekben. A muszlin és a sifon rakott szoknyák gyönyörűen követik a mozdulataidat, de a nagyon vékony kötött anyagok is igazán szép és elegánsan lágy összhatást eredményeznek. A rakott szoknya stílusától függően felveheted rövidebb szűk, vagy kocka fazonú felsőrésszel, crop toppal, de akár tunikával is, ha a réteges öltözködéssel akarsz játszani.

rakott szoknya

rakott szoknya 2014

Proenza Schouler Two-Tone Pleated Skirt

Crop top

A most egyre divatosabbá váló crop topot nem szabad semmi esetre sem összetéveszteni a ’90-es évek haspólóival! A crop top – tehát a mellvonal alatt legalább 5 centivel végződő rövid felsőrész – lényege, hogy magas derekú szoknyával vagy nadrággal kell felvenni,  és semmiképpen nem szabad kivillantani a köldököt! A viselet üzenete a tudatos, ám elegáns szemtelenség.

crop top

crop top 2014

Narciso Rodriguez Black & White Crop Top

Clutch

Annyi, de annyi táska közül választhatunk! Az idei stílusirányzatok jellemző ruhadarabjaihoz mégis leginkább a clutch illik, amely könnyen kezelhető és hordozható, áramvonalas és igazán stílusos, nőies forma. A legjobban használható a sötét acélszürke és a metálfényű szövet-clutch, hiszen több outfithez tudod párosítani, mint a színes darabokat. Viselheted akár farmerhez, utcai összeállításokhoz, valamint az esti programokhoz választott maxiruhához/-szoknyához, blézerhez, vagy a szmoking szabású tux-hoz is illik! A clutch minden nő kelléktárában jó, ha ott van 🙂

Alexander Wang Prisma Envelope Clutch

Narciso Rodriguez Black & White Python Clutch

Magassarkú papucscipő (mule)

A hosszú rakott szoknyákhoz és a bőszárú nadrágokhoz a legszebb és legpraktikusabb választás a nőies, sarok(pánt) nélküli magassarkú cipellő, más néven papucscipő. (Most tekintsünk el a szó közönséges hangzásától.. 🙂 ) A hosszú rakott szoknyákat is kiemeli a „könyvtáros néni” stílusból, és hidd el, nem csupán szezonális választásról van szó, hiszen egy szexi papucscipő örök darab (amíg bírja)! Többet fogod hordani, mint gondolnád – és nemcsak ebben az évben!

Gianvito Rossi Diane Mule

Tibi Black Bee Mule

ChloÉ Two-Tone Mule

Forrás: Harper’s Bazaar