Öltözködési tippek

A svéd nők hat közkedvelt őszi ruhadarabja

  • 2014-08-30

Nemrég ért véget a Stockholm Fashion Week, amelynek kapcsán elmondható, hogy nem csak a tervezők ruhakölteményei arattak hatalmas sikert a svéd fővárosban, de az utca embere is úgy öltözködik, hogy képtelenség nem észrevenni őket és elismerően nyilatkozni összeállításaikról. A stockholmi nők megjelenése egyszerre elbűvölő, kábító, és sikkes, így érdemes ellesni tőlük egy-két trükköt!

Az idei őszi-téli szezonban is felfedezhető néhány jellegzetesen trendi és népszerű darab a svéd nagyvárosi nők ruhatárában, amelyek közül most hatot szemügyre is veszünk. Ezek a ruhadarabok amellett, hogy nőiesek, mégis kényelmesek és a könnyed lezserség jegyében születtek. Lássuk, mit hordanak a stockholmi hölgyek mostanában, és mely holmikba tudunk mi is beleszeretni!

1. Bőrnadrág

A bőr idén ősszel nagyon közkedvelt Stockholmban, és nem kizárólag a kifutókon, hanem az utcai divatban is. Az imádott bőrnacik közül azonban inkább a bővebb, lezser, nem egyértelműen nőies fazonokat részesítik előnyben a stílusos svéd nők.

bőrnadrág

bőrnadrág

2. Ballonkabát

A ballonkabát, azaz trench coat már nálunk is igen népszerű és gyakori darab az átmeneti évszakokban. A jelenlegi szezonban a nagyobb méretű, túlméretezett ballonkabát az igazán menő – de érthető, ha a nőiesebb stílus követői inkább a hagyományosan csinos verziót választják.

ballonkabát

ballonkabát

3. Tépett farmer

Még mindig tarol a szakadt, tépett, szétcincált farmernadrág, amelyet a svédek is imádnak. Mi is szeretjük, mi is hordjuk, variálni számtalan módon lehet, így nem sokáig kell rábeszélni senkit, hogy szerezzen be egyet (a többi öt mellé).

tépett farmer

tépett farmer

4. Krémszínű pulcsi

Ahogyan egyre hűvösebb napok köszöntenek ránk, mindenképpen fel kell szerelkeznünk egy melegebb felsőrésszel is. Stockholmban most nagyon közkedvelt a krémszínű pulóver, amely színénél fogva is igen nőies benyomást kelt, és igazán sokféle módon variálható. A krémszínű pulcsi egyszerű viselet, de annál szebben mutat, ha a hozzánk passzoló darabot hordjuk. Feketével pedig mindig nagyszerű párosítás!

krémszínű pulóver

krémszínű pulóver

5. Chelsea bokacsizma

A chelsea fazon olyan bokáig érő csizmát jelent, amely elasztikus gumibetétekkel van ellátva, így könnyen és gyorsan felhúzható. Kényelmes viselet, így nagyobb városi körutakra is alkalmas, továbbá rendkívül sokoldalú, hiszen igen sok viseletbe beilleszthető.

chelsea csizma

chelsea csizma

6. Cargo dzseki

A cargo dzseki a munkaruha jellegű kabátokat idézi, és zsinórbehúzásokkal, övvel, rátett zsebekkel, szegecsekkel van ellátva. A military stílusba tartozik, így a színe is jellegzetes fakó zöld – ám jól tudjuk, hogy élénk, telített színekkel (mint a most divatszínnek számító élénk piros, vagy narancs) csodásan mutat! A stockholmi nők egyszerűen odáig vannak a cargo dzsekikért, és állítólag majdnem mindegyiküknek van egy…

cargo dzseki

cargo dzseki