Öltözködési tippek

5 perces stílustanácsadás: Teljesen fehérben? Ezekkel nem fogsz mellé!

  • 2016-07-16

A nyári meleg mindenkinek, minden tekintetben feladja a leckét. A legtöbb nő ösztönösen is a világosabb színek után nyúl ilyenkor (feltéve, ha nem azon hölgyek közé tartozik, akik csak a sötétebb színeket hajlandóak felvenni). Hogy mit kapjunk magunkra azokon a reggeleken, amikor pontosan tudjuk, hogy napközben akár 35-37 fok is lehet, ilyenkor örökös dilemma, hiszen legszívesebben rövidnadrágban és bő, lenvászon blúzban várnánk meg a kellemesebb esti órákat. A tetőtől talpig fehér szettet a legtöbb nő szívesen bevetné a hétköznapokon is, ám sokan el is vetik azonnal az ötletet, mondván, hogy túl rizikós, túl könnyen festhet benne az ember furcsán, közönségesen, vagy tűnhet túlöltözöttnek. Vannak azonban olyan “biztonságosnak” ítélt fehér összeállítások, melyekkel nem foghatsz mellé, ezt megígérem! 🙂 Olvass tovább, és válaszd ki magadnak Te is a hozzád passzoló fehér ruhadarabot!

Fehér shift dress 

Azaz “munkaruha” stílusú fehér ruha, amelynek a szabása sem tükröz túlzott eleganciát, és az anyaga sem túl lenge ahhoz, hogy a fehér színnel együtt már túl sok legyen. Nyugodtan párosítsd fémes kiegészítőkkel (arany/ezüst színű méretes nyaklánccal), vagy színes, nagyméretű karkötőkkel, és mintás kendővel. Ha nem vagy benne biztos, milyen színű cipő illik hozzá, maradj a nude verzióknál.

fehér shift dress

shift dress fehér

Blézer fazonú ruha

A fehér nyári ruhák másik “hivatalosabb” verziója a blézer stílusú ruha, amely szabásából adódóan munkába, de akár alkalmi jelleggel is hordható. Ha napközben viseled, inkább visszafogott, apró kiegészítőket, zárt, pasztell színű körömcipőt, szigorúbb stílusú borítéktáskát válassz hozzá, esti programokhoz pedig jöhet a hosszú fülbevaló, a pántos-nyitott nyári magassarkú és a feltűnő smink.

blézer fazonú ruha

blézer fazonú ruha

Fehér kezeslábas

A “kezeslábas” szó sajnos nem adja vissza eme rendkívül nőies ruhadarab stílusát, maradjunk is inkább a “jumpsuit” kifejezésnél 🙂 Fehér színben igen látványos és szexi, még akkor is, ha a visszafogottabb, munkahelyi stílusú verzióját választjuk. A lengébb, pl. vállakat szabadon hagyó, vagy mélyen dekoltált fazonok inkább az irodán kívülre valók.

kezeslábas

kezeslábas

Fehér mini kezeslábas

Először is: ez a csöpp kis ruhadarab munkába sajnos egyáltalán nem hordható, ám azon kívül annál nagyobb sikert arathatsz vele ilyenkor nyáron. (Persze az önkritika mindenképpen kell hozzá, sose bújj bele olyan darabba, amely kisebb nálad, vagy túl sokat mutat a nem túl szép részeidből!) Viseld lapos sarkú szandállal napközben, estére szexi magassarkú és nagyobb méretű kiegészítők passzolnak hozzá.

mini kezeslábas

mini kezeslábas