Öltözködési tippek

5 divatos tavaszi holmi az irodába

  • 2014-03-24

Nos, ha a divatos munkahelyi megjelenésről van szó, nincs annyira könnyű dolga az embernek, hiszen az aktuális trendek sokszor nem hordhatóak egy visszafogott megjelenést megkövetelő irodai munka esetében.  A tavasz viszont mégiscsak tavasz, a maga jellegzetes, vidám, nagyon nőies darabjaival. Engedd meg, hogy adjak néhány tippet, milyen ruhadarabokkal varázsolhatsz az irodában is tavaszi hangulatot magadnak egy átlagos hétköznapon, amelyet nem tölthetsz el (sajnos) odakint a madárcsicsergéstől hangos napsütésben. És kívánom, hogy legalább minden hétvégén és hétköznap délután teljes egészében kiélvezhesd a várva várt napsugarakat! 🙂

Visszafogott csipke

A csipke – világosabb árnyalatokban – mindig is a tavaszt és a nyári napokat fogja felidézni számunkra, ugyanakkor rendkívül nőies és kifinomult megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ha a munkahelyedre szeretnéd felvenni, arra kell figyelned, hogy a csipkerátéttel készült szoknya SEHOL ne látszódjon át, és jobb, ha az egyszínű változatot hordod, amelyen nem emelkednek ki a sötétebb vagy világosabb virágminták az alapszínből. Amennyiben csipkés felsőrészt, blúzt szeretnél hordani, bátran megteheted, ám természetesen itt is elsődleges, hogy ne tedd közszemlére a melltartódat, vagy a hasadat! Átlátszó csipkés felsőrészek alá mindig vegyél fel egyszínű (semleges színű) topot.

csipke szoknya

csipkefelső

Virágmintás pasztellszínű blézer

A blézer sokoldalú stílusdarab, és egy-egy érdekesebb, figyelemfelkeltő példány lehetővé teszi, hogy az öltözékünk többi összetevője egyszerű és egyszínű lehessen, kiemelve ezzel magát a blézert. Az idei tavasz szebbnél szebb virágmintás, pasztellszínű, sőt pasztellszínű virágmintás 🙂 blézereket kínál nekünk, így csupán az a dolgunk, hogy megtaláljuk, melyik illik leginkább színtípusunkhoz és testalkatunkhoz. Ne lepődj meg: rengeteg olyan blézert találhatsz most az üzletekben, amelyeken egyetlen gomb vagy kapocs sincs elöl, ezeket nyitva kell hordani.

virágmintás blézer

Ingruha

Az inguha, amely nemcsak kimondottan kényelmes, de kifejezetten munkahelyi stílusú lehet, egyre nagyobb közszeretetnek örvend a divat világában. Irodába vékony övvel, visszafogott kiegészítőkkel, lapos vagy magasabb sarkú cipővel is nagyon nőies, stílusos viselet.

ingruha

ingruha

Meglepetés kék ingben

Meglepetés? Miért lenne meglepetés egy világoskék ing? Azért, mert annyira egyszerűnek és magától értetődőnek tűnik egy munkahelyre világoskék inget vagy blúzt hordani, hogy éppen ezért nem sok nőnek jut eszébe. 2014 tavaszán azonban kifejezetten trendinek számít világoskék inget viselni (és nemcsak a munkahelyeden!), így azt javaslom, próbálj fel egyet legközelebb, amikor az üzleteket járod, biztosan kellemes meglepetésben lesz részed! Természetesen léteznek meleg és hideg árnyalatú kék színek, és nagyon fontos, hogy ha meleg színtípusba tartozol, akkor melegebb árnyalatú kéket hordj, ha hideg színtípusú a bőröd, akkor viszont a hideg, jeges kéket keresd!

kék ing

Tavaszi kendő

A stílusos nő egyik ismertetőjele a kendő – tartja a mondás… És lássuk be, nagyon sokat „dob” rajtunk, ha van egy szép kendő vagy sál a (még szebb) nyakunkban 🙂 Most tavasszal – ez nem újdonság – gyönyörű virágmintás, vagy tavaszi színekben pompázó selyem, vagy muszlin kendőkre lelhetünk, amelyeket a munkahelyi viselethez is nyugodtan felvehetünk, mindenki nagy örömére! A dicsérő szavak nem maradnak majd el 🙂

kendő