Stylist profilom

stylist

Stylist profilom

Stylist önéletrajz

Stylist vagy stílustanácsadó? Mindkettőt végzem immár 14 éve, így leginkább „személyi stylist”-ként hivatkozom magamra, hiszen a hagyományos stílustanácsadás mellett nagy hangsúlyt helyezek arra, hogy:

 • – a külsőd és kisugárzásod egyaránt megihlessen, és maximálisan ráhangolódjak a számodra tökéletes öltözködési stílusra
 • – a színtípusod és a hozzád illő színek felfedezésével, illetve a testi adottságaid alapján történő alkati tanácsadással meghatározzuk a hozzád leginkább illő ruhatár alapszabályait
 • – a külső jegyek figyelembe vételén kívül a személyes, belső igényeidnek is eleget tegyek (pl. hiába passzolna az arcodhoz, alakodhoz egy dögösebb stílus, ha inkább romantikus megjelenésre vágynál)
 • – a legújabb divattrendekkel is tisztában legyek, így igény szerint ezeket is beleolvaszthatjuk a tanácsadásba
 • – speciális kérdéseken keresztül és pontos személyiségismereti módszerrel térképezzem fel a stílusigényeidet és sokszor az önmagad előtt sem tisztázott hozzáállásodat az öltözködéshez.

A nevem Botyánszky Szilvia. Célom megmutatni Neked, hogyan hozhatod ki külsődből a maximumot és hogyan teremtheted meg kívül-belül azt a harmóniát, melyen keresztül megvalósíthatod vágyaidat. A stílustanácsadás során a személyi stylist, vagy stílustanácsadó valamelyest “pszichológusává” is válik a másik embernek, hiszen az önismeret és lelki hangoltság ösvényén lépkedünk, amikor az egyénhez illő ruházat és smink kerül elemzéseink középpontjába.

Végzettségeim, szakmai tapasztalataim:

 • Budapesti Divatiskola divat- és stílustervező szak (2010)
 • Sminkes oklevél (Budapest, 2011)
 • Personal Stylist Course Nicky Hambleton-Jones stylist-nál (London, 2012)
 • Intenzív Gok Wan stylist kurzus (London, 2012)
 • 2010-től egyéni stílustanácsadás nőknek
 • 2013-tól egyéni stílustanácsadás férfiaknak
 • 2013-tól stylist munkák rendezvényeken, fotózásokon
 • 2014-től csoportos divat- és stílustanácsadás, workshopok nőknek és férfiaknak

Emellett család- és rendszerállítóként végeztem a budapesti Hellinger Intézetben 2010-ben, havonta többször tartok csoportos családállításokat. Önismereti asztrológiát tanultam Paksi Zoltánnál, ami nagy segítségemre van a személyes tanácsadások során. A magánembereknek tartott stílustanácsadó munka mellett divatbemutatókon, rendezvényeken, fotózásokon dolgozom mint stylist, továbbá rendszeresen tartok női csoportoknak gyakorlati képzést az öltözködésről. Tinédzserkorom óta tanulmányozom, figyelemmel követem a divat világát, külföldi utazásaim alkalmával pedig alaposan tanulmányozom és rendszerbe szedem az adott ország öltözködési szokásait, hogy stílustanácsadó munkám még teljesebb és színesebb lehessen.

A stílustanácsadás nemcsak a külső adottságainkat érintő, tényszerű felsorolás vagy futószalagon történő szaktanácsadás. E területen az EGYÉN éppoly fontos, mint a Lélek, melyet egy friss, vonzó külső képes felemelni, energetizálni, formálni és új célokkal feltölteni. A személyi stylist feladata, hogy a hozzá fordulóra ráhangolódva, annak igényeit maximálisan figyelembe véve alakítson ki minél tökéletesebb külső megjelenést. Mint személyi stylist, 14. éve foglalkozom stílustanácsadással, főként a legnehezebbnek tartott területen: az „átlagemberek” számára. Itt nem topmodellekkel, tökéletes testalkattal, sugárzó fiatalsággal találkozom, hanem gyakran olyan kihívásokkal, melyek tényleg nyomasztják a hozzám fordulókat – de mindenre találunk kiváló megoldásokat! 🙂

Hiszem, hogy a “szépség” nem más, mint külső megjelenésünk és belső világunk, lelkületünk harmonikus együtt rezdülése. Minden ember eleve szép, ha belső értékeit egy ápolt és hozzá illő külsőn keresztül engedi kisugározni a világra.

Az ember hogyan is írhatná le önmagát egyetlen szóval, hogyan határozhatnánk meg stílusát mindössze egy jelzővel?… Bármely domináns oldalunkat megmutathatjuk a világnak, s környezetünk érzékelni fogja: izgalmas egyéniség vagyunk, aki nem fél őszintén, magabiztosan vállalni önmagát! Mint stílustanácsadó, segíteni tudok abban is, hogy a lelked mélyén rejlő akár több hangsúlyos személyiségjegyedet az öltözködésben is kifejezésre juttassuk.

Az általam vezetett  stylist tanácsadások során lehetőség van arra, hogy az egyéni születési horoszkópot felhasználva tervezzem meg a stílusod és alap ruhatárad. (2004. óta foglalkozom önismereti asztrológiával.) Természetesen ez igény szerint választható vagy el is hagyható, csakis egyeztetés kérdése.

Várlak szeretettel!

Botyánszky Szilvia
Stílustanácsadó, személyi stylist

Adószám: 66530989113
Nyilvántartási szám: 35740683
Cím: Budapest, Kálvin tér 4.