Öltözködési tippek

5 stílusos kabát, ami felpezsdíti a ruhatárad!

  • 2015-11-17

Ha eddig azt gondoltad, hogy az otthoni kabát-arzenálod teljes, mert van már egy-két steppelt, vízhatlan kabátod, egy parka stílusú darabod, egy ballonkabátod, vagy egy akármilyen dzsekid, akkor picit el kell, hogy szomorítsalak: minden nőnek érdemes és ajánlott beszereznie egy olyan klasszikusabb vonalvezetésű statement fazont, amely elkíséri őt akár a sírig. A jó hír: a megfelelően kiválasztott darab minden más ruháddal csodákat művel, hiszen egy egyszerű garbó, vagy egy farmeres viselet is sokkal stílusosabbnak fog mutatni alatta. Szerencsére az idei trendek között bőven akadnak olyan szabásvonalak, amelyek épp elég sikkesek ahhoz, hogy kiállják az idő próbáját! Lássuk hát a legfontosabb, legszebb fazonokat, amelyek közül legalább egyre érdemes pénzt áldoznod!

A köpenykabát

Utálod a szűk, vastag kabátujjakat, amelyekben mozdulni sem tudsz? Akkor irány a legközelebbi bolt, ahol köpeny szabású kabátokat árulnak, nem fogsz csalódni bennük! Idén télen a férfiaknak szánt anyagok a legdivatosabbak ebben a fazonban (pl. tweed), nyugodtan válassz egy ilyet, majd párosítsd selyemblúzzal, vagy finomkötött, nőies garbóval és bőszárú nadrággal – a  hatás nem marad el!

köpenykabát

A nagyon hosszú

Ebben a kabátban garantáltan meg fog nézni mindenki, hiszen egyszerre sugárzol benne kifinomultságot, lendületet és bátorságot. A megjelenésed a majdnem földig érő fazonokban már eleve nagyon látványos és drámai hatású, így többi ruhadarabodnak érdemes visszafogottabbnak lennie.

duster kabát

A palást fazon

Érezted már úgy, hogy a legkényelmesebb „kabát” a saját kis pihe-puha fürdőköpenyed volna? Nos, itt a nagy alkalom, hogy valóra váltsd ezt az álmod, hiszen egyre több tervező dobja piacra az oversize stílusú palást fazonokat. Sőt mi több, ezek a kényelmes kabátok édes „pongyolaszínekben” a legdivatosabbak!

palást kabát

A báránybőr stílusú

Ha szereted az egyértelmű, kifejező stílusokat, minden bizonnyal a bőrborítású bárányszőr kabátkák is tetszeni fognak az idei trendek közül. E kabátok sava-borsa a textúrában és a kétféle anyag egymáshoz illesztésében rejlik, így maga a szín legyen inkább egyszerű, mondjuk valamelyik alapszín vagy azok keveréke (fehér, barna, bézs, fekete, szürke).

báránybőr kabát

A jacquard stílusú

Az egyik leglátványosabb, legnőiesebb és szemet gyönyörködtető kabát a jacquard mintájú. Az amúgy inkább neutrális színekkel bíró ruhatárat is nagyszerűen feldobja és színesíti, arról nem is beszélve, hogy a luxus érzetét hozza mindennapjainkba – és a minket szemlélők hétköznapjaiba is 🙂

jacquard kabát

(Rachel Zoe nyomán)