Öltözködési tippek

Így hordd a nadrágot! I. rész

  • 2015-01-27

A nadrág fazonok az utóbbi években kétség kívül hatalmas változásokon mentek keresztül. Szinte nincs is olyan szabásvonal, amelyet a tervezők ne dobtak volna be az elmúlt esztendőkben: a háremnadrágtól a skinny–ig mindenféle alsóval találkozhatunk az üzletekben.

Egy számodra új stílusú nadrág felfedezése az egyik legnagyszerűbb első lépés ahhoz, hogy felfrissítsd kicsit a ruhatárad! Hidd el, nem kell minden egyes szezonban megvenned a legújabb trendnek megfelelő nacikat, ugyanis rengeteg lehetőség rejlik a klasszikus fazonokban, amelyeket tényleg érdemes felfedezned! Persze senki nem mondta, hogy klasszikus stílusú nadrágot könnyű vásárolni, sajnos itt is időt kell szánnod a megfelelő darab kiválasztására. Ám mindenképp megéri, mert egy tökéletes nadrág ugyanolyan örök darabja lehet a ruhatáradnak, mint a jó öreg „kis fekete”! Szerezz be egy megbízható, minden alkalommal helytálló klasszikus fazonú nadrágot, amelyre mindig számíthatsz — legyen szó akár munkáról, esti programról, irodai megjelenésről vagy szórakozásról!

Most pedig, lássuk, melyek azok a bizonyos klasszikus fazonú nadrágok, amelyek képesek kisegíteni minket bármilyen öltözködési problémából!

Az egyenes vonalú nadrág

Amikor a jól szabott nadrágok kerülnek szóba, valószínűleg azonnal az egyenes vonalú fazonok jutnak eszünkbe. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen az egyenes vonalvezetésű nadrágok gyönyörűen hosszítják a lábakat, így nagy eséllyel válhatnak kedvenc darabbá. Ugyanakkor az „egyenes” ebben az esetben nem jelent szó szerint egyenest, és ha körülnézel a boltokban, rögtön feltűnik majd, mennyi választási lehetőséged van ezen az egy fazonon belül is. Ha eddig nem hordtál klasszikus, egyenes vonalú nadrágot, akkor valóban megéri kicsit megismerned őket, mert egészen biztosan találsz majd olyat, amelybe bele tudsz szeretni. Ahogyan minden más esetben, amikor ruhát választunk, a nadrágnál is nagyon fontos odafigyelned az apró részletekre: először vedd szemügyre a nadrág derekát, majd a szárak stílusát. Az egyenes vonalú nadrágok főként abban különböznek egymástól, hogy mennyire vettek el a bőségükből.

egyenes vonalú nadrág

1. Városi flangáláshoz

Semeddig nem tart egy egyszerű, klasszikusan egyenes fazonú naciban valóságos stílusikonná válni a munkahelyünkön sem, függetlenül attól, hogy hány éves vagy és melyik testalkat típusba tartozol. Csak vegyél fel hozzá egy egyszerű, jól szabott fekete blúzt, a derekad hangsúlyozására tégy fel egy fekete, vagy semleges színű övet, amelyen a kapocs feltűnően szép (például arany, vagy ezüstfényű), majd keress mellé egy csinos, magassarkú cipellőt, amelyen szintén lehet valamilyen fényes részlet vagy kapocs. Ezután hanyagul dobj át a válladon egy klasszikus fekete blézert, és máris mindent megtettél, hogy megfelelj az áhított „európai sikkes stílusnak”.

Ha pedig egy kicsit dögösebbre váltanál, fényes, selyemhatású ujjatlan felsővel párosítsd egyenes vonalú nadrágod. Ha zavar, hogy kint van a karod, vagy hidegebb van, topod fölé húzz egy finom, nőies, kötött kardigánt. Tűrd fel a szárát a nacidnak, és vegyél fel extra magas sarkú cipőt! A kiegészítőkről se feledkezz meg: a kendő vagy nyaklánc és karkötő teljessé teszi a képet.

 egyenes vonalú nadrág

2. Esti átalakulás

Akkor is nyugodt szívvel bízhatsz fekete, jól szabott egyenes vonalú nadrágodban, ha estére hirtelen beüt egy program, vagy belecsöppensz egy könnyű munkahelyi partiba. Azon sem kell sokáig gondolkodnod, hogyan változz át gyorsan az este legstílusosabb pillangójává: jól bevált nadrágodhoz kapj fel egy fényes fekete blúzt, tekerj magad köré egy extra széles övet a melled és a nadrág övrésze közötti részen. A flitteres övek, vagy az övkendők is nagyon sikkesen mutatnak. Biztos lehetsz benne, hogy senki nem fog rájönni, hogy a munkahelyedre használt naci van rajtad, ugyanis a széles öv optikailag szépen hosszítja a törzsed és magára vonja a figyelmet is. Ja, és mindenképpen dobd le magadról a lapos talpú cipőcskédet, és bújj bele a szexi magassarkúdba! Látod, máris kész a tökéletes esti szett – és még mindig ugyanaz a nadrág van rajtad!

öv

(Folytatás következik)