Stílus tanácsok

A stílusos megjelenés 13 legfontosabb eleme I. rész

  • 2014-03-19

Meglehetősen nehéz olyan elemekkel gazdagítanunk a ruhatárunkat, amelyek nemcsak 1-2 szezonra szólnak, de jövőre, azután és még azután is használhatóak maradnak, egyik biztos pontját képezve a gardróbnak (és önbizalmunknak). A stílus, illetve a stílusos megjelenés 13 örök darabját szeretném most bemutatni Neked. Ha ezek mind ott lapulnak a szekrényedben, már nem kell félned attól, hogy nem lesz mit felvenned azokon a napokon, amikor igazán fontos a jó megjelenés.

Ahhoz, hogy megőrizd kedvenc ruhadarabjaid jó állapotát és szépségét, a következőket érdemes betartanod:

  • Fogascsere

Cseréld le vékony fémfogasaidat puha, bársonyos réteggel borított, szélesebb felületű fogasokra, hogy megelőzd a ruhák lecsúszását, illetve a később kivasalhatatlan (be)gyűrődéseket és fogas-lenyomatokat.

  • Ne csavard!

Amikor kézzel mosol, ne csavard ki a kényes ruhadarabokat, tedd őket inkább saláta-centrifugába, hogy kíméletesen távozhasson belőlük a maradék víz. Ezután teregesd ki. A gyapjúból készült felsőket és nadrágokat, pulóvereket ne lógatva szárítsd, mert kinyúlnak! Csak vízszintesen fektetve szabad kiteregetni őket.

  • Használj mosózsákocskát!

Ahhoz, hogy megóvd a kényesebb darabokat a kinyúlástól, amelyet a mosógép dobja idéz elő, tedd lyukacsos mosózsákokba őket.

Most pedig vegyük sorra, melyek azok a ruhadarabok és kiegészítők, amelyek örök elemei a stílusos megjelenésnek!

Jól szabott szürke nadrág

A stílusos megjelenés egyik alapdarabja a szürke szövetnadrág. Egy egyenesszárú szürke, jól szabott klasszikus nadrág (akár vékony függőleges fehér csíkozással) szinte minden színhez és mintához megy, és mégsem olyan unalmas, mint egy fekete naci. Válaszd a testalkatodhoz leginkább illő fazont, ami akár szűkebb is lehet, ha karcsú lábaid vannak.

 

A sokoldalú egyberuha

Egy háromnegyedes ujjú egyberuha vagy ingruha, amely úgy áll rajtad, mintha rád öntötték volna, továbbá a mintája, színe is olyan, hogy változatosan horhatod – nagyon hálás és imádott darabja lehet a ruhatáradnak és stílusos megjelenést kölcsönöz (megfelelő kiegészítőkkel).

egyberuha

egyberuha

Egy nőies blúz

Csakis olyan, amiben jól érzed magad és illik hozzád! Passzoljon a szürke nacihoz és ceruzaszoknyával is mutasson jól. Nem baj, ha elöl egyedi megoldással készítették, pl. ráncolással, vagy berakással, rátéttel.

blúz

blúz

Semleges színű ceruzaszoknya

Egy fekete/szürke/sötétkék/nude, vagy fehér ceruzaszoknya a stílusos megjelenés egyik fontos építőköve.

ceruzaszoknya

ceruzaszoknya

Fényes, szemrevaló fülbevaló

Egy nagyobbacska, (drága)köves fülbevaló szintén nagyon sokat emel a külső megjelenésen.

Tágas fekete táska

Egy közepes méretű, megfelelően elegáns, ám mégsem túl elegáns fekete táska tulajdonképpen bármilyen alkalomra használható.

elegáns táska

Nemsokára folytatjuk a stílusos megjelenés további 7 stílusdarabjával! 🙂