Öltözködési tippek

A legdivatosabb téli kiegészítők

  • 2014-02-04

Sajnos télen a kabát-csizma-sál-sapka együttesének kényszere miatt nem vagyunk annyira szabadjára engedve a változatos külső megjelenést tekintve  (kivéve persze, ha ezek lekerülnek rólunk, és végre felfedhetjük aznapi összeállításunkat 🙂 ). Játszani persze most is tudunk a külsőnkkel, és bár (természetesen ez saját vélemény! 🙂 ) az volna az igazi, ha minden nap más és más kabátot húzhatnánk magunkra, csupán a téli kiegészítők variálásával is megteremthetjük a változatosságot ruházatunkban. Csokorba szedtem, mely téli kiegészítőkről érdemes tudnod, és stílusod szerint beillesztened őket ruhatáradba:

Szőrmesálak

Ha a kicsit dögösebb, nőcis stílust képviseled, és nem irtózol a (mű)szőrtől, próbáld ki ezt az idén oly divatos, figyelemfelkeltő darabot! Elegáns és bohó kabátokhoz is passzol, de a sportos/boyfriend stílushoz inkább ne ezt párosítsd.

stylist

Turbánsapkák

A turbánsapka akkor hat a legdivatosabbnak, ha a téli szetted többi darabja is stílusos (és persze színben is passzol a turbánsapihoz). Előnye, hogy a homlokot szépen kiemeli. Ha szereted az egyszerű, visszafogott külsőt, az átlagostól nem eltérő öltözéket, akkor a turbánsapka nem biztos, hogy a Te világod. Akkor válaszd, ha igazán jól éreznéd magad benne, és egy percig sem jut róla eszedbe a „takarítónő” stílus 🙂 (Ez a veszély a vékonyabb anyagból készült változat esetében sajnos fennáll.)

stílustanácsadás

styist

Oversize sálak

Az oversize sálak vérbeli stílusdarabok, egyrészt nagy méretük, másrészt egyedi mintáik, színeik miatt. Különböző anyagokból készült hatalmas sálak rengetegével találkozhatunk az üzletekben, így nem lesz nehéz találnod egy hozzád illőt. Körsál és hagyományos sál változatban is kiváló meleg kiegészítő télre, és akár a fejedre is húzhatod. Figyelj arra, hogy színében passzoljon a színtípusodhoz!

stílustanácsadás

Bolyhos kesztyűk

A bolyhos, szőrös kesztyűk szintén kedves, meleg, vidám kiegészítői az idei télnek. Sokféle színben találkozhatunk velük, és – mivel a kezeden viseled – arra már nem kell figyelned, hogy passzoljon a színtípusodhoz 🙂 Arra viszont igen, hogy harmonizáljon kabátod és sapkád, táskád, csizmád stílusával és színével…

stílustanácsadás

Bojtos sapkák

A bojtos sapka szintén egy olyan darab, amit nem mindegy, mihez veszel fel. Ugyan a klasszikusabb vonalvezetésű kabátokkal is párosítható, ebben az esetben azonban számolj azzal, hogy stílusjátékba kezdtél, és figyelned kell arra, hogy a sapka stílusa visszaköszönjön a cipő/nadrág/táska esetében is. A bojtos sapka véleményem szerint kortalan darab, akár 60-80 évesen is felvehető, ha az ember személyiségtípusa elbírja.

stylist

Boyfriend sapkák

Inkább fiatalabb korban (kamaszkor, 20-as éveink, 30-as éveink eleje) hordhatók nyugodt szívvel és tényleg felszabadultan a boyfriend sapkák. Ezután a legtöbb esetben már nem állnak olyan jól, hiszen az érett női arc már megköveteli a lágyabb, nőiesebb darabokat. Az örök fiatal típusok persze ebben az esetben is kivételt képezhetnek 🙂 Ha klasszikus, elegánsabb kabáttal párosítod, akkor a fentebb említett stílusjáték része lettél, figyelj oda!

stylist

Kalapok

A kalapok idén télen nagy szerepet kaphatnak a női öltözködésben (bár a leghidegebb időszakban a sapkák, meleg körsálak sokkal jobban melegítenek). Csupán elég bátornak kell hozzá lenni (hiszen itthon azért annyira nincs elterjedve a kalap-divat), és ügyesen ki kell választani, mihez veszed fel az adott fejfedőt. Általánosságban elmondható, hogy a laza, vagy boyfriend stílus passzol leginkább a jelenleg kapható kalapokhoz, de a kisebb darabok a kislányosabb, ártatlanabb stílusba is illeszthetők.

stílus

stylist

Képek forrása: asos.com