Stílus tanácsok

Ilyen lesz az őszi-téli divat 2017-ben!

  • 2017-09-15

Őszi-téli divat 2017-ben

Őszi-téli divat 2017-ben

Őszi-téli divat 2017-ben. Nem akarjuk, de megint itt van. Hűvös szelek fújnak, hajnalban még dideregve indulunk el, hogy aztán napközben minden réteg ruhánktól meg akarjunk szabadulni az újra ránk mosolygó nap melege miatt (aminek annyira, de annyira örülünk!!). Reggel még fogalmunk sincs, mit vegyünk fel, és minden este a másnapi időjárás előrejelzést bújjuk, hogy a várható nappali hőmérséklet minden apró változására fel tudjunk majd készülni – már ami a ruháinkat illeti. Ki gondol még most a januári fagyokra, a lefagyott utakra, a kora hajnali embertelen hidegre? … Remélem, hogy rajtam kívül senki 🙂 Az egyetlen, amibe a hideg idő beköszöntével kapaszkodom, hogy milyen jó lesz majd játszanom az őszi, telített színekkel, a melegebb anyagokkal, vagy a rétegezéssel, amikor felöltözöm. (Bár ne tartana ez a kényszerű meleg ruházkodás majd’ 8 hónapig!)

Lassan minden háztartásban előkerülnek a már évek óta használt, jól megszokott holmijaink: a jó öreg télikabát, meleg csizma, az ilyen-olyan elnyűtt pulóverek, kardigánok, sapka, sál és társaik. Nem csoda, ha már unod, nem csoda, ha minden télen újra vágysz, de ne kövezd meg magad érte, hiszen természetes női igény, hogy szépnek szeretnéd érezni magad minden körülmények között. Télen valóban nehezebb feladat, de nem lehetetlen. És nem kell feltétlenül a legújabb divat hullámokat sem követned ahhoz, hogy valóban csinos legyél, miközben egyáltalán nem fázol… (Hihetetlen, igaz? 🙂 ) A lényeg, hogy rajtad tökéletesen álljon az adott szín és fazon, egymáshoz is passzoljanak az egyes ruhadarabok, na és legyenek kifogástalan állapotban! (A szakadás, bolyhosodás, vagy foltok nem megengedettek!) Ám, ha mégis kíváncsi vagy arra, mi lesz az őszi-téli divat 2017-ben, csak olvass tovább!

Őszi-téli divat 2017-ben 

A legfrissebb hírek szerint idén sem kell lemondanunk a nőiességről a hideg érkeztével. Jöhetnek a lángoló vörösek, a csillogás és a virágok… Semmiben nem fogunk hiányt szenvedni! 🙂 A kifutókon már hónapokkal ezelőtt megjelentek a látványos viktoriánus korabeli blúzok, karöltve a férfias vonalvezetésű kosztümökkel – sebaj, mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő darabokat, ebben biztos vagyok! Most pedig nézzük meg alaposan, mit rejt az őszi-téli divat 2017-ben.

Aszimmetrikus szabásvonal mindenütt

A következő szezonban még trendibbé válnak majd a ferde, aszimmetrikus szabású ruhadarabok, és nem pusztán a szoknyákon (midi hosszúságban viszont ezek lesznek a legnépszeűbbek), hiszen a felsők, blúzok, kabátok és más egyéb darabok sem maradnak mentesek ettől a különleges látványtól. Hozzá kell szoknunk ahhoz is, hogy az ilyen fazonú holmikon különböző kivágások is megjelennek, hogy kicsit többet mutassanak a bőrünkből.

őszi téli divat 2017-ben

Őszi téli divat 2017-ben – Aszimmetrikus szabás

aszimmetrikus szoknya

Aszimmetrikus felső

Tűzpiros őrület

Ha igazán ütőset akarsz és cseppet sem zavar, hogy tényleg minden szempár rád szegeződik majd, ne hagyd ki az idei tél egyre divatosabb élénk piros, illetve tűzpiros színekben pompázó ruhadarabjait. Ha igazán bátor vagy, tetőtől talpig is magadra öltheted ezt a nagyon dinamikus színt (most ez sem számít túlzásnak), de már azzal is ennek a trendnek hódolsz, ha “mindössze” egy vagány rikító piros csizmát, vagy táskát szerzel be.

őszi-téli divat 2017-ben

Őszi-téli divat 2017-ben – Tűzpiros színek

gyűrött csizmaTűzpiros ruha

Férfias szabású blézerek és kosztümök

Sokakat a hideg is kiráz tőle, mások imádják. A mára megszokott boyfriend stílus az “érettebb férfi” képében jelenik meg idén télen, ráadásul a nyolcvanas évek újragondolt verziójában. A őszi-téli divat 2017-ben a szürke színt és szigorú kockákat éppúgy előnyben részesíti, mint az egyszínű, egyenesebb, de mindenképpen sikkesebbre tervezett fazonokat.

őszi-téli divat 2017-ben

Őszi-téli divat 2017-ben -Férfiasra szabva

kockás női zakó

Hosszú, fodros ruhacsodák

Ahogyan a Vogue is jelzi, az idei őszi-téli szezonban nem lesz könnyű megkülönböztetnünk, mi számít nappali, és mi esti viseletnek. Itt vannak például a könnyű anyagból készült, legalább térd alatti hosszal rendelkező fodros kombinéruhára emlékeztető darabok: téli verziójukban sötétebb színekben, kicsit vastagabb anyagból készülnek, de nagyon fontos, hogy mivel egészítjük ki őket. Például egy hosszú hímzett bársonyruha koptatott lovaglócsizmával is igen jól mutathat, míg egy fényes, szinte “folyékony” hatású szatént szőrős kabátkával, táskával érdemes párosítani.

őszi-téli divat 2017-ben

Őszi-téli divat 2017-ben – Hosszú, fodros ruhák

maxiruhaszaténruha

Csillogás, káprázat, minden, ami fénylik

Most aztán nem kell félnünk attól, hogy túl sok lesz egy tetőtől talpig csillogó szett, vagy a metálfényű hosszú ruha! Jöhetnek a szemkápráztató kristályok, a fémes részletek, a csillogó szegélyek, láncok, flitterek, az ezüstfényű megoldások! Bár ez a stílus egyértelműen drámai hatást kelt és nem éppen munkahelyre illő, de megvan a módja annak is, hogyan viseld a hétköznapokban: csak kis mennyiségben alkalmazd a csillogást, elég egy ezüstszínű részlettel bíró felsőrész, nadrág, vagy blézer.

Őszi-téli divat 2017-ben – Metálfényű csillogás

fényes ruhafényes felső

Megtollasodunk

Hogy tényleg ne legyen unalmas ez a tél, külsőnk fényezése mellett tollakkal is ékesíthetjük magunkat. Ám a legfontosabb, hogy ne essünk túlzásokba, a madárjelmez nem menő! Csak itt-ott tűnjön fel rajtunk a toll szigorúan kis mennyiségben, így pont annyi pluszt adhatunk a szettnek, amennyitől még különlegesen ízléses marad.

Őszi-téli divat 2017-ben – Jól jön egy kis toll

tollas ruha
tollas öv

Derékkarcsúsítás mindenek fölött

Ezen a télen minél karcsúbbnak tűnik a derékvonalunk, annál divatosabbnak érezhetjük magunkat. Legyen az feltűnő karcsúsítás a szabásvonalban, vagy egész egyszerűen egy öv, a lényeg, hogy az ívelt derék által megteremtett női sziluett határozottan látszódjék, a fókusz legyen a derékon!

őszi-téli divat 2017-ben

Őszi-téli divat 2017-ben – Derékfókusz!

téli divatkabát övvel

Sima helyett inkább gyűröttet 

A térd fölött végződő csizmákon már meg sem akad a szemünk, annyira megszokottá váltak az utóbbi években. A cipődivatban az idei tél üdítő változatosságát a gyűrött fazonú, rogyasztott szárú csizmák biztosítják, melyek fanatsztikusan mutatnak szoknyával, vagy ruhával párosítva is. Lehet imádni, vagy utálni ezt a fazont, ám az egészen biztos, hogy senkit nem hagy majd hidegen 🙂 Fekete, hófehér, vagy piros színekben lesz a legtrendibb.

gyűrött csizma

Őszi-téli divat 2017-ben – Gyűrött csizma divat

gyűrött csizmagyűrött csizma